Christus Rex

Nema više Mise u bazilici s. Maria Maggiore



Iz Italije pristižu vijesti da je zabranjena sveta Misa po časnom rimskom obredu koja se slavila jedanput mjesečno u bazilici svete Marije Velike. Zabranu je bez obrazloženja i posve iznenadno izrekao kardinal Santos Abril y Castelló, bliski Papin suradnik. Pretpostavlja se da je o tome Sveti Otac obaviješten.

Nakon zabrane stare Mise za franjevce Bezgrješne ovo je već drugo masivno uplitanje Vatikana u staru liturgiju koju je papa Benedikt motuproprijem Summorum Pontificum ponovno dopustio bez ograničenja.

Na više se talijanskih blogova izražava pretpostavka da bi papa opet mogao ograničiti velikodušno ophođenje s motuproprijem.

Iznenadna zabrana stare Mise u bazilici Maria Maggiore slovi kao znak u ovome smjeru osobito stoga što je prije toga red franjevaca Bezgrješne doživio sličnu zabranu i svi su vodeći članovi Reda zamijenjeni. K tome, sveta se Misa u tradicionalnom obliku slavila samo jedanput mjesečno, subotom u pokrajnjoj kapelici bazilike s. Maria Maggiore.

Vjernici su papi uputili uljudno protestno pismo. U pismu se moli papu da opet dopusti Misu i da i prijateljima stare Mise pokaže malo zauzetosti za njih kakvu obično pokazuje prema onima koji su udaljeni od Crkve.


Izvor: pius.info

Arhiva bloga

Glasnik: