srijeda, 31. prosinca 2014.

Knjige dostupne u Hrvatskom tajništvu FSSPX-aNadbiskup Lefebvre: Otvoreno pismo zbunjenim katolicima (20 kn)


Jedno od najvažnijih djela nadbiskupa Lefebvrea u kojoj analizira stvarno stanje trenutne krize u Crkvi. Pisano jednostavnim i jasnim stilom, prodornih argumenata koji su promijenili svijesti brojnih iskrenih čitatelja. Obavezno štivo za svakoga tko želi znati o stvarnim prilikama u Crkvi, ali i odgovarajućim rješenjima za izlazak iz trenutne krize.
 
 

Kratak kritički pregled Novog reda Mise (15 kn)


Stručna i detaljna analiza Novog reda Mise (NOM), koju su nedugo nakon njegovog izdavanja potpisala dvojica uglednih crkvenih prelata i teologa. Antologijski izvor za svaki objektivni i kritički govor o novom obredu Mise.


M. Carre: Memoari jednog antiapostola (70 kn)


Marie Carre bila je francuska medicinska sestra koja je 1965. prešla s protestantizma na katoličanstvo. Mnoge duboke i revolucionarne promjene koje su se dogodile u Katoličkoj crkvi od Drugog vatikanskog koncila (1962. - 1965.) morale su biti osmišljene u glavama ljudi koji su bili blisko povezani s djelovanjem Katoličke crkve i koji su te promjene promicali kroz utjecajne kanale unutar Crkve. U protivnom, te promjene nikada ne bi bile prihvaćene ni provedene u djelo.


W. Hünermann: Bukteći oganj (biografija sv. Pija X.) (30 kn)U ovoj knjizi znameniti pisac kršćanskih romana prikazuje jedinstveni životni put čovjeka iz priproste obitelji koji je postao svećenik te od svoje kapelanske službe kročio sve do vrha u crkvenom službovanju, do papinstva. Još za vrijeme života označavan je počasnim naslovima „Svetac“ i „Narodni Papa“. Takav je bio Papa Pio X. kojemu dušobrižništvo nije bilo samo neka fraza nego životna zadaća. Knjiga je puna životnosti i humora, oduševit će svakog čitatelja, bez obzira bio star ili mlad.B. Vuco: Razumsko utemeljenje religije (25 kn)Ova knjiga polazi od svjetla razuma da bi raspravljala o Bogu, o njegovim savršenostima i providnosti, o spiritualnosti i besmrtnosti naše duše i o naše odnosu prema Bogu. Stvar se obrađuje uglavnom u obliku upita, prigovora i odgovora. Tako se stvara prilagođuje najjednostavnijim čitateljima.


H. Madinger: Temelji vjere (15 kn)Knjižica koja na jasan i jednostavan način odgovara na temeljna vjerska pitanja. Obrađuju se sve značajne apologetske teme, od Božje opstojnost, Kristovog poslanja, utemeljenja Crkve, uloge Blažene Djevice Marije. Iako namijenjena onima koji žele dobiti osnovne pojmove o nauku vjere, poslužit će svakome da produbi i ojača svoju vjeru.


H. Madinger: Budite pripravni (10 kn)
 

Razmatranja o posljednjim stvarima, koja će pomoći svakome vjerniku da u svjetlu vječnosti preispita svoj životni put i usmjeri ga prema putu odricanja od samog sebe i potpunog nasljedovanja Krista.

 

Kršćanski nauk I (mali katekizam) (15 kn)
 

Kršćanski nauk II (mali katekizam) (15 kn)

 
 
Mali katekizmi namijenjeni predškolskoj i osnovnoškolskoj djeci koji sa svom jasnoćom objašnjavaju temeljne istine katoličke vjere. Na početku su navedene osnovne molitve i vjerske istine, a zatim se na svakoj pojedinoj stranici obrađuje po jedna tema. Knjižice su bogato ilustrirane slikama u boji.


Mali misal (latinsko – hrvatski) 20 kn


Tekst nepromjenjivih dijelova Mise s usporednim prijevodom na hrvatski jezik.
 

 

DVD – Dokumentarni film o nadbiskupu Lefebvreu (na njemačkom, engleskom, francuskom, talijanskom jeziku) (90 kn)

 

Napomena: U cijene nije uključena poštarina.

 
 
Knjige možete nabaviti ili naručiti prigodom svetih Misa Svećeničkog bratstva sv. Pija X., preko kontakt maila: christusrexhrvatska(ET)gmail.com, ili pismeno na adresu: Hrvatsko tajništvo FSSPX-a, V. Lisinskog 1, 10370 Dugo Selo

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.