Christus Rex

Progon kršćana u cijelome svijetu


 
Kršćanska karitativna organizacija Open Doors objavila je svoje godišnje izvješće o progonu kršćana po cijelome svijetu.
Nijedna se druga vjerska skupina toliko ne progoni diljem svijeta kao kršćani. Preko 100 000 kršćana diljem svijeta žrtvama je progona. Država koja najgore progoni i dalje je komunistička Sjeverna Koreja, a gotovo sve su ostale zemlje države s islamskom prevlašću.

Tko u Sjevernoj Koreji posjeduje Sveto pismo, sudi ga se na smrt ili obitelj doživotno odlazi u radni logor komunističkog vođe Kim Jong Una.
Po podacima Open Doorsa jako je porastao progon kršćana u islamskim državama u Africi. Nakon Sjeverne Koreje na mjesto broj 2 na popisu najgorih država progoniteljica dolazi Somalija, a Sirija se nalazi na trećem mjestu.

Druge zemlje u kojima je za kršćane osobiti pogibeljno jesu Irak, Afganistan, Saudijska Arabija, Maldivi, Pakistan, Iran i Jemen. Popis 50 najgorih progonitelja kršćana spominje 36 islamskih zemalja. Dok se muslimanski građani po europskim državama slobodno mogu razvijati i ovdje mogu širiti svoju krivu religiju, kršćani se u svojim matičnim zemljama progone sve do pogubljenja. Kraj progona kršćana ova organizacija ne vidi.
Zbog terora komunističkih FARC pobunjenika u Kolumbiji sve više stradaju kršćani po čemu se ta zemlja u indeksu progonitelja popela na mjesto 25. I na Šri Lanki jača teror protiv kršćana: prošle su godine islamisti izvršili 50 napada na kršćane.
Narodna Republika Kina, jedan od najvažnijih gospodarskih partnera europskih kršćanskih zemalja, nastavlja s ugnjetavanjem kršćana. Oni se moraju registrirati i tako se lako mogu izložiti pritisku. Katolička je Crkva i dalje zabranjena i mora djelovati u podzemlju. Situacija je još gora u komunističkom Vijetnamu koji se u indeksu nalazi na mjestu 18.

Molimo se za kršćane i mnogobrojne mučenike svagdje po svijetu koji zbog svoje vjere u našega Gospodina Isusa Kristu prihvaćaju teške patnje i idu u smrt.

Izvor: pius.info

Arhiva bloga

Glasnik: