Christus Rex

Svećenička i đakonska ređenja u Zaitzkofenu 2. srpnja 2022.


N
a dan kada Crkva slavi Pohod Presvete Djevice svojoj rođakinji Elizabeti, u subotu 2. srpnja 2022., biskup Bernard Fellay podijelio je redove đakonata i svećeništva u sjemeništu Presvetoga Srca Isusova u Zaitzkofenu.
Tri su subđakona primila milost đakonata: Poljak, Čeh i Ukrajinac za Bratstvo sv. Jozafata.

A biskup je udijelio milost svećeništva trojici novih svećenika: Belgijancu, Poljaku i Čehu.

Svećenici su prisustvovali u velikom broju, nakon što su prošle godine bili onemogućeni. Tako su sedamdeset četiri svećenika položila ruke na ređenike.


Obredu je također prisustvovalo veliko mnoštvo vjernika – čak 2600, kako bi izrazili koliko cijene obred ređenja, iako se on odvija na zelenoj travi u parku. Njihova ljubav prema istini, njihov žar i duh požrtvovnosti temelje se na stoljetnoj tradiciji, te su protivni onome što se danas često predstavlja kao „katoličko“.

Brojne šarene zastave bratovština i udruga svjedočile su o podrijetlu ovih vjernika koji su došli iz raznih europskih zemalja.

Dok se novi svećenici vraćaju u svoje zemlje na svoja prva imenovanja – u Antwerpen, Brno i Varšavu – već se nazire više od 20 novih kandidata na bavarskom horizontu za listopad 2022.


Svojom molitvom i svojom velikodušnošću vjernici su doprinijeli da uskoro dobijemo još više zvanja: započelo je godinama planirano proširenje stambenog dijela bogoslovije.

Nadajmo se da Božji glas još uvijek govori mnogim mladićima poput Jeremije: „Idi samo, kamo te šaljem i navješćuj, što ti zapovjedim! Ne boj se!“

Izvor: fsspx.news

Arhiva bloga

Glasnik: