Christus Rex

Pobožnost svetom Licu Isusovom


MOLITVA ZLATNE STRIJELE
Neka je uvijek slavljeno, blagoslovljeno, ljubljeno, čašćeno i uzvisivano presveto, preslavno, najdubljeg klanjanja dostojno, silno i neizrecivo Ime Božje, na nebu, na zemlji i u podzemlju, od svih stvorenja Božjih i po Božanskom Srcu Gospodina našega Isusa Krista, u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Amen.

,,Raduj se, kćeri moja; jer se bliži čas kada će se roditi najljepše djelo pod suncem." - Gospodinove riječi sestri Mariji od svetog Petra.

Naš Gospodin ovdje govori o davanju zadovoljštine 'Svetom Licu', koje je prema Njegovom otkrivenju određeno da bude sredstvo pobjede nad bezbožnim komunizmom i masonerijom za obnavljanje mira u svijetu.

Prije Fatime, prije stvarnog zahtjeva Blažene Djevice Marije upućenog troje fatimske djece za posvetu Rusije Njezinom Bezgrešnom Srcu i kasnije sestri Luciji oko pobožnosti prvih subota, Gospodin Isus se ukazao karmelićanskoj redovnici u Toursu - u Francuskoj oko 1840. da širi pobožnost 'Svetom Licu'.

Dana 8. kolovoza 1843. papa Grgur XVI. donio je papinsku uredbu za uspostavu bratovštine pod zaštitom sv. Luja IX. Francuskog za zadovoljštine za hule protiv svetog Božjeg Imena.

26. kolovoza je sluga Božji Leo Dupont (1797. - 1876.), "sveti čovjek iz Toursa", počeo po zagovoru sv. Luja širiti među nekoliko zajednicama u Toursu molitvu na čast Svetog Božjeg Imena. Molitve su se proširile po svim vjerničkim domovima u gradu.

Osamnaest dana prije tih događaja, dok je započinjala svoju večernju molitvu, Isus joj je dao shvatiti da će joj dati molitvu zadovoljštine, "zlatni bodež" za hule protiv Njegovog Svetog Imena.

Izvijestila je da je u svojoj viziji vidjela sv. Veroniku kako sa svojim velom briše pljuvačke i blato s Lica Isusova na putu do Kalvarije. Rekla je da se današnja svetogrđa i hule nadovezuju na pljuvačke i blato koje je Veronika obrisala taj dan. Prema riječima sestre Marije od sv. Petra, u njezinim vizijama Isus joj je rekao da je želio pobožnost Njegovom Svetom Licu kao zadovoljštinu za svetogrđa i hule, koja je On opisao kao "otrovne strelice". Napisala je i molitvu Zlatna strijela Svetoga Lica, koju joj je diktirao Isus. Ova molitva je sada poznato djelo zadovoljštine Isusu Kristu.

Jednog dana Leo je čuo za ovu karmelićanku, koja je imala vizije Gospodina Isusa. "Razmislite o uvredama koje mi se nanose od strane komunističkih udruženja, neprijatelja Crkve i Krista. Oni su stavili svoje ruke na pomazanike Gospodinove (svećenike). No, njihovi zli planovi su uzaludni i neće uspjeti! Želim ustanoviti djelo zadovoljštine! Jer su djela zadovoljštine Svetom Licu ta koja će zadržati Božju pravednost."

Sluga Božji Leo Dupont je odmah počeo širiti ovu pobožnosti. Molio je i širio ovu pobožnosti prema Svetom Licu Isusovom oko 30 godina. Crkva je čuvala dokumente koji se odnose na život sestre Marije od sv. Petra i pobožnosti. Na kraju je 1874. Charles-Théodore Colet imenovan za novog nadbiskupa Toursa. Nadbiskup Colet pregledao je dokumente i 1876. dao dozvolu za njihovu javnu objavu i poticanje pobožnosti. Pobožnost Svetoga Lica Isusova je na kraju odobrio papa Lav XIII. 1885. godine.

Cilj ovog malog izlaganja je oživjeti pobožnost prema Svetom Licu Isusovom kao sredstvo zadovoljštine Bogu za zlodjela počinjena naspram Njegovom Božanskom Veličanstvu. Može se postaviti pitanje, nije li se ta pobožnost zadovoljštine općenito prakticirala u Crkvi prije nekog vremena? Odgovor je: da, bila je raširena već dugi niz godina nakon uredbe pape Lava XIII., kojom je kanonski uspostavljena nadbratovština Svetoga Lica 1885. Nažalost, ona je zapuštena i zaboravljena u godinama neposredno prije Prvog svjetskog rata - 1914. Nije li to možda zbog našeg neuspjeha da se nastavi ta zadovoljština, kao što je zahtijevao naš Božanski Gospodin u Njegovim objavama svetoj karmelićanki iz Toursa, da je Bog dopustio "zlobu zlih ljudi" da nam se istaloži u dva svjetska sukoba, uza sve njihove neizrecive užase?

I sada, kada živimo svakodnevno na rubu Trećeg svjetskog rata, koji prijeti potpunim uništenjem zbog nuklearnog oružja u rukama raznih ateističkih i komunističkih država, hoćemo li na kraju prihvatiti ovu naknadu koju zahtjeva naš Gospodin? Revolucionari koje je Gospodin označio kao komuniste (stanje političkog duha i namjere pored specifične organizacije): "Komunizam nije mrtav", kao što govore mnogi stručnjaci među nama, nego je oživljen u novom protubožjem svijetu i religiji (poganskog pokreta) u obliku "slobodnog zidarstva" koji je tako zahvatio svijet da se čovječanstvo suočava s uništenjem. To je usuglašeno mišljenje iz neoborivih izvora, uključujući i pape Pija X. i Pija XII., koji su smatrali da postoji opće svjetsko stanje koje može eksplodirati u svakom trenutku.

Obraćajući se mistično pobožnoj karmelićanki, Gospodin joj je rekao da obećava, posebno svojim svećenicima, da će ih braniti pred Ocem na Nebu i dati im Njegovo kraljevstvo ako oni, kroz riječi, molitve i spise budu branili Njegov zahtjev u ovom djelu zadovoljštine. Pastiri bi, dakle, i svećenici koji su spremni odgovoriti na ovaj poziv, trebali nastojati, po redovitom postupku, uspostavljati bratovštine Svetoga Lica u svojim župama.

Obećanja Gospodina Isusa Krista onima koji štuju Njegovo 'Sveto Lice':

  1. Svi oni koji štuju moje Lice u duhu zadovoljštine će na taj način obavljati službu pobožne Veronike. Prema skrbi koju će oni poduzimati u činjenju zadovoljštine Mome Licu, koje su unakazili bogohulnici, pobrinut ću se za njihove duše koje su unakažene grijehom. Moje Lice je pečat božanstva, koji ima snagu reproducirati u duše sliku Božju.
  2. One koji riječima, molitvama ili pisanjem brane moj zahtjev u ovom djelu zadovoljštine ću braniti pred svojim Ocem, i dat ću im svoje Kraljevstvo.
  3. Prikazujući Moje Lice Vječnom Ocu, ništa im neće biti odbijeno, te će zadobiti obraćenje mnogih grešnika.
  4. Po mome Svetom Licu oni će činiti čudesa, utišat će gnjev Božji i privući milosrđe na grešnike.
  5. Kao što se u kraljevstvu može nabaviti sve što tko želi s novčićem na kojem je utisnut kraljevski lik, tako će i u Kraljevstvu nebeskom dobiti sve što žele s dragocjenim novčićem moga Svetoga Lica.
  6. Oni koji su na zemlji razmatrali rane moga Lica, u nebu će zračiti slavom.
  7. Oni će primiti u svojoj duši svjetlo i trajno zračenje moga Božanstva te će po sličnosti s Mojim Licem zablistati posebnim sjajem na Nebu.
  8. Ja ću ih braniti, čuvati ih i osigurati im ustrajnost do kraja.
Nakon toga je naš Spasitelj izdiktirao molitvu koju je nazvao "Zlatna strijela", rekavši da će Ga oni koji je budu recitirati ugodno probosti, kao i zaliječiti one druge rane, zadobivene od zlobe grešnika. Ova molitva smatra se samim temeljem djela zadovoljštine. Preporuča se izgovarati je na svakom od trideset i tri zrna krunice Svetoga Lica.

Izvor: sspxphilippinemissions.com

Arhiva bloga

Glasnik: