Christus Rex

Hrvatska moli – poziv na javnu molitvu Krunice!


P
ozivamo u ovim turbulentnim vremenima na javnu molitvu Krunice gdje želimo s posebnim žarom od našega blagoslovljenog Spasitelja i Njegove presvete Majke isprositi smilovanje za našu domovinu i za cijelu svetu Crkvu!

Već mjesecima i godinama se način upravljanja u Crkvi i politici radikalizira do nepodnošljivih granica i sve više pretvara u samovolju. Nakon što je papa Franjo po svom motupropriju Traditionis custodes poduzeo dosad nečuvene zahvate u liturgijski život Crkve te čak očitovao svoju volju da se tradicionalna liturgija istrijebi, vlade europskih zemalja, pa tako i hrvatska, silom udaraju na savjesti svojih građana i na njihova temeljna prava i slobode. I to ne obazirući se na druga mišljenja znanstvenika i medicinskih stručnjaka. Ako je vlast u stanju ljudima oduzimati posao, a time i uvjete za egzistenciju, zbog stvari koje se protive njihovoj savjesti, tada se za budućnost zemlje trebamo pribojavati onoga najgorega.

Gdje su istina, sloboda i pravo izloženi najtežim opasnostima, treba pružiti otpor, pa i po cijenu osobnih nepogodnosti. Treba upotrijebiti sva legitimna naravna i nadnaravna sredstva da bismo se suprotstavili tiraniji. Budući da se pri sadašnjim sukobima u konačnici radi o apokaliptičkoj borbi između svjetla i tame, treba najveću važnost dati primjeni nadnaravnog, duhovnog oružja.

Zato pozivamo na veliku molitvenu akciju molitve Krunice na javnim mjestima diljem naših gradova! Sama Majka Božja poziva nas u Fatimi na to. Po svojoj odabranoj glasnici, sestri Luciji, daje nam utješno obećanje da ćemo s Krunicom biti u stanju riješiti sve probleme:

„U ovim posljednjim vremenima u kojima živimo Presveta Djevica dala je molitvi Krunice novu snagu. Stoga ne postoji nijedan problem, koliko god težak bio, bilo u svjetovnom ili još više u duhovnom području, a da ga se po molitvi Krunice ne bi moglo riješiti. Po svetoj Krunici ćemo se moći spasiti, posvetiti, tješiti našega Gospodina i postići spasenje puno duša.“ - „Nakon euharistijske liturgije je Krunica najprikladnija molitva da bismo očuvali vjeru i da bismo se sjedinili s Bogom. Ona je najmoćnije oružje s kojim ćemo se moći obraniti.“


Hrvatska moli
Poziv na molitvu za Hrvatsku!

Zašto: Da bismo našu domovinu koja prolazi jednu od najtežih kriza od svoje neovisnosti, preporučili Majci Božjoj i isprosili njezinu pomoć za sve stanovnike.

Kada: Svake srijede u 18 h ili prema dogovoru.

Gdje: Ne molimo samo kod kuće ili u crkvi, nego želimo molitvi dati javni značaj: u svim gradovima i selima u Hrvatskoj, npr. na trgovima, ispred raspela, spomenika...

Tko: Svatko kome budućnost naše domovine leži na srcu. Pozovite svoje prijatelje, poznanike i susjede!

Kako: Molimo Krunicu i pjevajmo pobožne pjesme! Trajanje oko 30 minuta.

Koliko dugo: Sve dok se aktualna društvena kriza mirno ne razriješi i ponovno ne uspostavi mir i sloboda.

Info: Pokrenite molitvu Krunice sami ili se priključite već postojećoj inicijativi. Aktualne informacije na Telegram kanalu: https://t.me/HrvatskaMoliKrunicu


Konkretna sredstva u sklopu apostolata Svećeničkog bratstva sv. Pija X.:

Euharistijsko klanjanje: u našim crkvama i kapelama bit će omogućeno češće euharistijsko klanjanje i tom prilikom molit će se Krunica pred izloženim Presvetim. Pritom će se dodati zazivi hrvatskim zaštitnicima i svecima. Okoristimo se tim prilikama da bismo bili u zajedništvu s Isusovim i Marijinim Srcem te im prikazali zadovoljštinu. Ako smo spriječeni, sjedinimo se u duhu u našim domovima u osobnoj molitvu s klanjateljima euharistijskome Spasitelju. Sadašnje nevolje su nesumnjivo uzrokovali bezbrojni u Nebo vapijući grijesi, a njih ćemo moći otkloniti samo po molitvi i pokori.

Procesije s molitvom Krunice: molitvom trebamo dati svjedočanstvo i u javnosti. Zato podržavamo svaku inicijativu javne molitve po gradovima i ohrabrujemo naše vjernike da u njima sudjeluju.

„Činite pokoru!“: s molitvom združimo i spasonosna pokornička djela! „Molitva i žrtva“ čine nedjeljivo jedinstvo, takoreći dvosjekli duhovni mač kojim ćemo postići pobjedu. Došašće nas odlučno poziva da bismo donijeli ozbiljne dobre odluke te ih proveli u djelo.

Nepokolebljivo pouzdanje u Boga! Nemojmo nikad izgubiti hrabrosti ni pouzdanja! Tamo gdje je opasnost najveća, Bog nam je najbliže! Ako budemo Bogu vjerni, On će uvijek biti uz nas te će se za nas boriti. Psalmi nas uvjeravaju da onaj tko se pouzda u Boga, neće se nikada postidjeti. Ne dopustimo da nas obuzmu strah i panika! Možemo se s pravom osloniti na Gospino obećanje s. Luciji koje se odnosi na svakoga od nas: „Ne boj se. Moje Bezgrješno Srce bit će ti stalno utočište i put koji će te voditi k Bogu.“

Neka naša nebeska Zaštitnica, koju častimo kao Kraljicu Hrvata, blagoslovi ovu križarsku vojnu Krunice, neka nas uzme pod svoj majčinski plašt, u nama zapali svetu revnost da bi u konačnici Njezino Bezgrješno Srce u Hrvatskoj ponovno izvojevalo pobjedu!

21. prosinca 2021., blagdan sv. Tome apostola
p. Stefan Frey

Arhiva bloga

Glasnik: