Christus Rex

Blagoslov nove Bogoslovije u SAD-u


Više od tisuću vjernika okupilo se u petak, 4. studenog, u novom domu Bogoslovije sv. Tome Akvinskog, da bi proslavili blagoslov nedavno izgrađene kuće za formaciju bogoslova. S Generalnim poglavarom, biskupom Fellayom, nekoliko poglavara distrikta i desetinama svećenika započeo je ovaj radosni dan za Tradiciju u Americi, kao što i dolikuje, svetom Misnom Žrtvom.

U svojoj propovijedi je Preuzvišeni objasnio kako tako plemenita i velika građevina pomaže formaciji budućih svećenika. Razmatrajući o atributima Božje vječnosti i uzvišenosti, arhitektura vodi do nutarnje tišine i podsjeća duše da njihov poziv nije uobičajen!

Nakon serviranog ručka je p. Yves le Roux, rektor, zahvalio onima koji su učinilo ovo djelo mogućim: dobročiniteljima, radnicima, volonterima i svima koji su molili i prikazivali žrtve da bi se ovo djelo moglo ostvariti.

Ipak, nisu sve vijesti iz Virginije ovog vikenda sretne budući da je Generalni poglavar, biskup Fellay, teško ozlijedio nogu. Pozivamo vas na molitvu da bi se mogao dobro i potpuno oporaviti. Više od svega, nova bogoslovija stoji kao zasluga utemeljitelja Bratstva. Bez vizije nadbiskupa Lefebvrea o obrani katoličkom svećeništva, ništa od ovog ne bi bilo moguće. Nastavimo moliti da bi Bratstvo moglo formirati Božje svećenike i da ih Gospa sve zaštiti u ovom sve više kaotičnom svijetu!

Izvor: sspx.org
Arhiva bloga

Glasnik: