Christus Rex

Posveta obitelji Bezgrješnom Srcu Marijinom


U okviru Križarske vojne koju je pokrenuo Generalni poglavar FSSPX-a, mons. Bernard Fellay, pozivaju se obitelji da se posvete Bezgrješnom Srcu Marijinom, u prisustvu svećenika ili sami. U tu svrhu može se upotrijebiti sljedeća molitva.

Sveta Marijo, Majko Božja i naša majko, Kraljice neba i zemlje, Tvojem prečistom Srcu posvećujemo cijelu našu obitelj. Sve što jesmo, što volimo i što imamo, predajemo s potpunim pouzdanjem Tvojoj moćnoj zaštiti i Tvojem majčinskom blagoslovu. Vladaj kao Kraljica u našem domu, upravljaj nad cijelom obiteljskom zajednicom i svakim od nas pojedinačno kao svojim vlasništvom.

S tvojom pomoću obećajemo iznova da ćemo obdržavati Božje i crkvene zapovijedi, posebno svetkovanje dana Gospodnjeg. Isprosi nam milost da i u teškim nevoljama ostanemo nepokolebljivo vjerni našoj vjeri i Crkvi! Pomozi nam da u svim životnim pitanjima ispravno odlučujemo.

Uzmi nas potpuno u svoju službu! Podari nam da postajemo uvijek sličniji Tvojoj ljubavi prema Bogu, poniznosti, čistoći i spremnosti na žrtvu. Daruj nam milost da u našem okružju sve više isijavamo Tvoju ljubav. Podari nam da po svojem biću, molitvom, riječju i djelovanjem postanemo svjetlo lutajućima i zabludjelima. Ojačaj našu volju da činimo zadovoljštinu za sve grijehe i za bezboštvo oko nas po svakodnevnom prikazivanju našeg rada i poteškoća.

O Marijo, uzmi nas pod svoje trpeće majčinsko Srce i vodi nas sve dublje u otajstva Tvojeg božanskog Sina u kojemu jedinom možemo pronaći put, istinu i život. Amen.

Arhiva bloga

Glasnik: