Christus Rex

Indija pojačava svoju politiku prisilnih vjerskih prijelaza



Prisilni vjerski prijelazi u hinduizam u Indiji se povećavaju: 500 kršćana bilo je 20. listopada 2019. u državi Andra Pradeš na meti pokreta ,,Gwar Wapsi” koji se bori za iskorjenjivanje bilo koje religije koja je strana hinduističkoj kulturi.

,,Gwar Wapsi” na indijskom jeziku znači ,,povratak kući”. Iza ovog izraza krije se pokret prisilnih vjerskih prijelaza, rođen prije gotovo trideset godina u središnjoj Indiji.

Dolazak Narendra Modija na vlast 2014. godine, predvođenog strankom Baratiya Janata (BJP), omogućio je širenje ,,Gwar Wapsija” u sjevernim državama ove zemlje uz odobrenje otvoreno antikršćanske vlasti. Ponovni izbor čelnika BJP-a na proljeće 2019. bio je još jedan signal u prilog onima u Indiji koji pokušavaju silom ,,vratiti doma one koji su krštenjem ,,napustili hinduistički dom.

Tako su 20. listopada 2019. mjesne vlasti nekoliko stotina kršćana koji žive u gradu Srisailam dovele u hram nazvan po Sri Veerabhadra Swamyju. Tamo su pripadnici lokalnog ogranka BJP-a prisiljavali kršćane da izgovaraju molitve u čast lažnih bogova, poput ,,obećanja bogu Šivi i da prinesu obredne darove božanstvima Indije.

,,Prisilili su ih na polaganje vjernosti hinduističkoj religiji, rekao je Sajan K. George, predsjednik Globalnog vijeća indijskih kršćana, pred mikrofonom AsiaNewsa. Dodaje da je „njihova namjera terorizirati dalite i adivasije, niže kaste, u političke svrhe. Teško je znati u ovom trenutku koliko se kršćana oduprijelo i što im se dogodilo.

Šef operacije od 20. listopada, hinduist Darsanapu Srinivas, opravdavao se time što se pozvao na činjenicu da je kršćanstvo ,,strana religija, koju prakticiraju misionari koji obmanjuju dalite i koji djeluju iz osobnih interesa.

U svjetlu tih progona u Indiji čije su žrtve kršćani, zapadne sile ne prosvjeduju. One su zadovoljne svojom trgovinom s državom koja je postala peto najveće gospodarstvo na svijetu.

Izvor: fsspx.news

Arhiva bloga

Glasnik: