Christus Rex

Pismo ravnatelja MI br. 15


Pachamama umjesto Marije? – Poziv na okajanje

D
ragi vitezovi Bezgrješne, nakon Amazonske sinode generalni poglavar Svećeničkoga bratstva sv. Pija X. pozvao je na molitvu i okajanje: „nedavna Sinoda o Amazoniji dala je svjedočanstvo strašnih prizora gdje se unutar svetišta Božjega odigrao užas idolopoklonstvenih obreda na nove i nezamislive načine.”. 
Likovi gole trudne žene pratili su sinodu: u crkvi u Rimu posvećenoj Gospi, stavljeni su ispred Presvetoga Sakramenta i nekoliko puta ih se častilo. Ti kipovi predstavljaju Pachamamu, urođeničko božanstvo. Ta je bogohulstva također prokazao biskup Athanasius Schneider u svom otvorenom pismu katolicima o Amazonskoj sinodi.

Uz ove grijehe protiv prve zapovijedi, u tim djelima postoji i posebna odvratnost, naime vrijeđanje naše Majke i Kraljice. Inke su Pachamamu štovali kao Majku boga sunca i stoga je ona kvazi urođenička poganska „majka Božja”. Stoga se može reći da je tijekom sinode korištena kao svojevrsna zamjena za Gospu. Umjesto da je Mariju izabrao i štovao kao zaštitnicu ove sinode – posebno Gospu Guadalupsku, koja je zaslužna za obraćenje Latinske Amerike – izabrana je Pachamama i time je počašćen idol. Činjenicu da su učinjeni različiti idolopoklonički rituali jasno i nepobitno pokazuje sljedeći događaj: U župi u Veroni svećenik je čitao molitvu Pachamami tijekom molitvenog bdjenja za misije. Molitva je bila: „Pachamama, dobra majko, smiluj nam se! Budi milostiva prema nama”! Ispostavilo se da je ovu molitvu objavio Papinski misionarski Ured “Missio” iz Italije.

Tijekom sinode čulo se da Crkvi žele dati „žensko i majčinsko lice” - ali bez naše Nebeske Majke. Već su je ocrnili na Drugom vatikanskom saboru. U to vrijeme dogma o Mariji kao Posrednici svih milosti žrtvovana je zlatnom teletu ekumenizma i općenito je Njezina uloga umanjena što je više moguće odricanjem od prvotno planiranoga dekreta o Njoj. Blažena Djevica više nije bila usred Sabora kako bi prosvijetlila očeve i zamolila svoga Sina za pomoć: „Oni više nemaju vina”. Tako su rimski prelati – ostavljeni sami – postali podložni zavođenju protivnika. Otpadništvo na koje je Gospa tako hitno upozorila u La Salette i Fatimi, sada je popraćeno idolopoklonstvom.

Vojska Bezgrješne pozvana je na osobiti način da brani čast naše Majke i Gospe, uostalom pozdravni poziv vitezova je „čast Bezgrješnoj” i viteška je dužnost braniti Kraljicu. Zato se želimo pridružiti pozivu p. Pagliaranija i osobito izvršiti naknadu za uvrede Bezgrješnomu Srcu Marijinomu.

Kako to možemo učiniti?

1. Prvo, pozivam vas da vrlo posebno obdržavate nadolazeću Prvu subotu i prikažete je kao čin naknade na tu nakanu. Bit će to 7. prosinca, bdjenje svetkovine Bezgrješnoga Začeća, dan sveca zaštitnika naše MI. Ovi dani naknade koje su željeli Isus i Marija nikada prije nisu bili tako jasni i važni kao što su to danas. Prakticirajmo ovu pobožnost s novim žarom: prinosimo svetu Pričest, idimo svaki mjesec na svetu Ispovijed, molimo svetu Krunicu, razmatrajmo petnaest minuta otajstvo Krunice uz Mariju – i prinesimo sve to u duhu žrtve i naknade za grijehe počinjene protiv Marijinoga Bezgrješnoga Srca da utješimo Mariju.

2. Molitva anđela iz Fatime važnija je nego ikad:

„O moj Bože, vjerujem, klanjam Ti se, ufam se u Te i ljubim Te! Molim za oprost za one koji ne vjeruju, koji Ti se ne klanjaju, ne nadaju se i ne ljube Tebe”.

Pomolimo se često u ovomu duhu i sjetimo se što je anđeo rekao trima malim pastirima:

„Napravite žrtve od svega što možete i prinesite ih Bogu kao naknadu za grijehe kojima se On vrijeđa i za obraćenje grešnika... Prije svega, prihvatite i podnosite podložno patnje koje će vam Gospodin poslati".

3. Krunica:

„Jer naša borba nije protiv krvi i tijela, nego protiv poglavarstava, protiv vlasti, protiv upravitelja ovoga mračnoga svijeta, protiv pakosnih duhova u zračnim visinama.“ (Ef 6, 12). Krunica je LIJEK protiv ove đavolske zbrke naših dana. Sveti Ivan Bosco vidio je 1862. godine na bdjenju svetkovine Uznesenja u jednom od svojih snova kako ga je vrag sreo u obliku goleme, zastrašujuće zmije koju je mogla pobijediti samo Zdravo Marija ili Krunica. Ostanimo stoga vjerni Krunici i molimo je upravo za naknadu za te gadosti na Svetomu mjestu, za obraćenje Rima i posebno za Papu.

Nadalje, srdačno pozivam sve vitezove Bezgrješne da 8. prosinca obnove svoju posvetu Bezgrješnomu Začeću! U ovim vremenima opasnosti želimo potvrditi da smo u potpunosti predani Mariji, Posrednici svih milosti i Onoj koja satire sotoninu glavu i da se za Nju borimo pod Njezinim zaštitnim plaštem kao Njezina oruđa. Kako bismo produbili i oživjeli našu revnost, preporučujem vam da se pripremite za ovu svečanost kroz trinaest dana pripreme s knjižicom „Posveta Bezgrješnomu Začeću“. Započet ćemo 26. studenoga, dan prije blagdana Čudotvorne Medaljice.

Kroz ova djela provedena u MI., nadamo se da ćemo iskazati čast Gospi, utješiti Njezino Bezgrješno Srce i umiriti pravedan gnjev Njezinoga Sina, koji ne može podnijeti da Njegovu Majku vrijeđaju.

Čast Bezgrješnoj!

Uz moj svećenički blagoslov,

Pater Karl Stehlin
Varšava, 13. studenoga 2019.

Arhiva bloga

Glasnik: