Christus Rex

Hodočasnički kip Gospe Fatimske u Hrvatskoj


Kao što je najavljeno, Austrijski distrikt Svećeničkog bratstva sv. Pija X. (čijim je dijelom i Hrvatska) organizirao je hod kipa Gospe Fatimske po svim kapelama koje se nalaze u distriktu. Nakon više drugih mjesta, red je došao i na Hrvatsku te će tako sljedeća dva tjedna kip Gospe Fatimske biti u pohodu našim kapelama u Zagrebu i Splitu. Od sljedeće nedjelje (27. kolovoza) pa do blagdana sv. Pija X. (3. rujna) kip će biti u Splitu, a od blagdana sv. Pija X. do druge nedjelje u mjesecu rujnu (10. rujna), nalazit će se u Zagrebu. Tim će se prilikama u našim kapelama održati posebne pobožnosti u čast Blaženoj Djevici. Kip će, prema dogovoru sa svećenikom, obići i pojedine vjerničke obitelji da bi se one oko njega okupile u molitvi. Uključimo se u ove posebne milosne dane, kao što nas je to pozvao poglavar distrikta, p. Stefan Frey:

,,Zato ste, dragi vjernici, u tim marijanskim milosnim danima, gdje će se u dotičnom tjednu održati posebne pobožnosti, predavanja i propovijedi, srdačno pozvani. Pozovite i svoje prijatelje! Okupite se u velikom broju u podnožju Gospe Fatimske, da biste Majci Božjoj iskazali odgovarajuću čast i u bogatoj mjeri zazvali blagoslov s neba na naše zajednice i obitelji, na Crkvu i našu domovinu.

Molimo se i nadamo da će se Majka Božja pri svojemu hodočašću koje će sada započeti, udostojati iz svojih majčinskih ruku razasuti puninu blagoslova i milost na naše zemlje, da će im u svojem neistraživom milosrđu udijeliti jedan slični milosni blagoslov, kao što je to jedinstvenom darežljivošću učinila u prošlim vremenima.


Neka Majka Božja pohodi svu Njezinu djecu, da bi im pokazala svoju majčinsku ljubav, da bi ih uvjerila, da je Ona i u današnjem vremenu posrednica svih milosti, da kod svojeg božanskog Sina može sve postići, da je ona ,,svemoćna Zagovornica“ i da nam govori: ,,Slušajte mojega Sina, činite sve što vam kaže“.“

Arhiva bloga

Glasnik: