Christus Rex

Oblačenje u Bogosloviji u La Reji na blagdan Uznesenja BDM


N
a blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije tijelom i dušom na nebo, a u povodu 40. obljetnice blagoslova kamena temeljca Bogoslovije od strane preuzvišenoga nadbiskupa Marcela Lefebvrea, bogoslovi prve godine primili su reverendu.

Bogu hvala, ova prva godina ima devet članova, uključujući veliku skupinu od sedam Meksikanaca, uglavnom zato što prošle godine, 2020., pola njih nije moglo putovati radi ulaska u bogosloviju. Osim toga, tu su još jedan nikaragvanski i jedan argentinski bogoslov.


Dan koji je naizgled trebao biti prilično tmuran zbog guste magle koja se nadvila nad cijelim krajem, konačno je uljepšan svečanom Misom koju je služio rektor, p. Arnaud de Lassus. Jedini nedostatak je što obitelji, s izuzetkom argentinskoga bogoslova, nisu mogle prisustvovati svečanosti zbog sanitarnih problema.

S prelaskom bogoslova prve godine iz svjetovnoga staleža u klerički, izgleda da bogosloviju krasi veća svečanost. Sada svi nose Kristovu odoru.


Ovom vas prilikom molimo za vaše molitve za ustrajnost ovih mladića koji su se vidljivo posvetili putu prema svećeništvu.

Izvor: fsspx.news

Arhiva bloga

Glasnik: