Christus Rex

Svećenička ređenja u Bratstvu sv. Pija X. 2020.-2021.


T
ijekom ove akademske godine 2020.-2021. za Svećeničko bratstvo sv. Pija X. zaređeno je 16 svećenika.
 
Na sjevernoj hemisferi

U Bogosloviji sv. Tome Akvinskoga u Dillwynu u Virginiji (SAD), na blagdan Presvetoga Srca Isusova, 11. lipnja, zaredio je biskup Bernard Fellay tri svećenika (dva Amerikanca i jednoga Irca), kao i šestoricu đakona.

Biskup Bernard Tissier de Mallerais zaredio je 26. lipnja u Bogosloviji Presvetoga Srca Isusova u njemačkom Zaitzkofenu pet svećenika (dva Nijemca te po jednoga Čeha, Austrijanca i Litvanca) te dvojicu đakona.

Biskup Fellay zaredio je 1. srpnja (umjesto 29. lipnja zbog ograničenja koja je nametnula pandemija) u Bogosloviji sv. Pija X. u švicarskom Ecôneu dva svećenika (Francuza i Švicarca) te osmoricu đakona.

Na južnoj hemisferi

Biskup Fellay zaredio je tri svećenika (po jednoga Argentinca, Brazilca i Gvatemalca) i dvojicu đakona u Bogosloviji Gospe Suotkupiteljice u La Reji, Argentini, 21. studenoga 2020.

Biskup Alfonso de Galarreta zaredio je 5. prosinca 2020. u Bredellu u Južnoj Africi (zbog pandemije) trojicu svećenika (dva Filipinca i jednoga Kenijca) iz Bogoslovije sv. Križa u Goulburnu u Australiji. Ovo je drugi put da se svećenička ređenja održavaju u Južnoj Africi, nakon ređenja svećenika južnoafričkog podrijetla 1989. godine.

Moramo žaliti zbog gubitka jednoga od dvojice filipinskih svećenika zaređenih ove godine, p. Daniela Yagana, kojega je 7. lipnja, šest mjeseci nakon ređenja, Bog pozvao k sebi.

Svećeničko bratstvo koje je osnovao nadbiskup Marcel Lefebvre (1905.-1991.) 1. srpnja 2021. broji tri biskupa i 687 svećenika. 

Izvor: fsspx.news

Arhiva bloga

Glasnik: