Christus Rex

Srednji je rod tendencija i u modi


Prenosimo ovaj potresan članak koji je objavila Corrispondenza Romana. Premda na prvi pogled, čitajući sve ove strahote, netko može pomisliti da takve stvari koje nemaju veze sa zdravom pameti kod nas ionako nikada neće zaživjeti, valja imati na umu nadnacionalnu vlast neprijatelja Crkve koji ove suludosti potiču i financiraju s ciljem podrivanja svakog zdravog, osobito katoličkog društva. Dakle, nećemo još dugo čekati. Uvođenje „Spolnog odgoja“ tek je početak. Ako Crkva u Hrvata zauzme stav nemiješanja i ne želi većma biti „opsjednuta“ moralnim temama-što, nažalost, mnogi zaključuju iz riječi samog Rimskog prvosvećenika-očekuje nas borba prsa u prsa s mračnim hordama koja će htjeti uzeti našu djecu i pokušati ih upropastiti.

Prošlih je tjedana blog „27esimaora“ talijanskih dnevnih novina „Corriere della Sera“, već unaprijed izvješćivao o modi sljedećih mjeseci: srednji stil-neutralni stil, takozvani „Gender fusion“ ili „Fusion des genres“. Pripremimo se na posjet velikim robnim kućama u kojima ćemo uz tradicionalne muške i ženske odjele pronaći moderni „srednji“ odjel za one koji se ne prepoznaju u starim stereotipima muškarca i žene.

Maria Teresa Veneziani govori nam kako će „sljedeću zimu žene nositi kapute i prsluke muških tkanina koji ne mogu biti većma virilne: flanel,prugaste, čak i urešene finim komadima kao što su rese od perja ili jais(…) Osmoza je između spolova neizbježna. Stilisti su je uhvatili i nude svoj doprinos. Ovaj pak put rade na muškarcu, mameći ga materijalima i detaljima koji su do jučer držani savršeno ženskima.(…) Vidjeti danas muškarca s neuobičajenom, hirovitom torbom ili cipelama drži se normalnom stvari. Prije si držan barem ekscentričnim“.

Autorica članka naglašava s očitim zadovoljstvom kako će slična rasprava „biti pretpovijest za francusku djecu koja će pohađati prvih 500 osnovnih škola u kojima otpočinje program jednakosti igara: lutke i autići svima na raspolaganju“.

U Francuskoj je stupanjem na snagu zakona Taubira, koji je želio predsjednik F. Hollande, u jeku prava kulturna revolucija koja među najvažnijim ciljevima ima odgoj novih naraštaja po novoj antropologiji koja se temelji na dženderističkoj teoriji. Odgojni programi kojima se već eksperimentiralo u zemljama kao Švedska gdje je otvoren vrtić Egalia o kojem je baš „Corriere della Sera“ on-line govorio u članku Eve Perasso 29. lipnja u kojemu nema ni dječaka ni djevojčica. U Egaliji se svi zovu zamjenicom srednjeg roda i ništa unutra ne smije podsjećati na sada već prevladane muške ili ženske stereotipe u ime izbora spola, slobodnog od vanjskih uvjetovanja.

Dakle, miču se boje po kojima su se oduvijek prepoznavali muškarci i žene, tamnoplava i ružičasta i nastupa progon igara, bajki i svega onoga što priječi slobodno i svjesno samoodređenje vlastite seksualnosti. „U temelju projekta Egalia jest borba sa spolnom diskriminacijom. Mala djeca, svi od jedne do šest godina, ne zovu se po svojem spolu, nego ih se bez razlike naziva imenom. „friend“, prijatelj/-ica, a umjesto „on“ ili „ona“ porabi se zamjenica srednjeg roda „hen“ koja ne postoji u švedskom rječniku, ali se porabi u feminističkim i homoseksualnim krugovima. Igre i knjige izmiješane su, u tipologiji i u bojama, bez stvaranja izričito ženskih prostora odvojenih od muških zona“.

Autorica, nakon što je podsjetila kako je i „onkolog Umberto Veronesi već ranije nagoviještao budućnost koja će težiti i „hormonalnoj“ jednakosti. Jedan „antropološki“ fenomen, prouzročen promjenom obiteljskih i društvenih uloga koje su dovele do biološke modifikacije“ zaključuje članak citirajući sociologa Érica Frassina koji tvrdi da „ono protiv čega se vodi borba, jest heteroseksualnost kao norma. Moramo početi misliti na svijet u kojem heteroseksualnost neće biti normalna“. Takva vizija obrće naravni model obitelji koja se temelji na zajedništvu muškarca i žene radi nametanja novog „ponovno izgrađenog“društva u kojem će obitelj biti polimorfna (proširena, monoparentalna, homoparentalna). Sa srednjim stilom također i u modi afirmira se džender ideologija koja razara ljudsku osobu niječući njezinu unaprijed zadanu narav, u ime lažnog samoodređenja pojedinca. U lice stvarnosti…

Arhiva bloga

Glasnik: