Christus Rex

In Festo Assumptionis Beatæ Mariæ Virginis: nema pobjede bez borbe



Osvajanje Neba

Crkva je pobjednička samo zato što je vojujuća. Nema pobjede tamo gdje nema bitke, nema nagrade gdje nema natjecanja i nema plaće gdje nema rada. Ta je istina toliko snažna da Job govori da je život čovjeka na zemlji ratni boj (Job 7, 1). A premda je Nebo mjesto pobjede nakon bitke, i ono samo je u ratnom stanju. Prva bitka svih vremena vođena je na Nebu između svetoga Mihaela i Lucifera i od tada anđeli pomažu ljudima u borbi protiv zlih duhova. U Starom zavjetu anđeli se često spominju kao "čete", baš kao što pjevamo u Sanctusu na svetoj Misi.


Sam Gospodin naziva svoju Crkvu Kraljevstvom Nebeskim, ali On tu govori o vojujućoj Crkvi na zemlji. U jedinstvu s Kristom stanovnici Neba pomažu vojujućoj Crkvi na zemlji. Kontakt između Neba i zemlje intenzivno je opisan u Otkrivenju. Anđeli pomažu hijerarhiji Crkve koja prolazi kroz sedam ratnih razdoblja; u krvavim razdobljima progona, u mračnim razdobljima otvorenih krivovjerja, u zbunjujućim vremenima doktrinarne i moralne iskvarenosti. Ipak, ni "vrata paklena neće je nadvladati", i Gospodin neprestano potiče svoje vojnike "da im bokovi budu opasani" u svako doba. Sveti Petar potiče katolike: „Otrijeznite se i bdijte, jer protivnik vaš đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre“ (1 Pt 5, 8).

Uznesenje Marije na Nebo najveći je znak Kristove pobjede u Njegovoj Crkvi. Bila je uznesena prije svih ostalih jer je potpunije od svih ostalih imala udio u Kristovoj pobjedi. Ona je Kristova pobjeda nad istočnim grijehom po Njezinomu Bezgrješnomu Začeću i Njegova pobjeda nad ostalim grijesima po Njezinomu prisustvu u podnožju Križa nasuprot najveće pobješnjelosti pakla protiv Krista. Nikada žrtva sotone, ali uvijek nad njim pobjednica, ona ga pobjeđuje i danas u vojujućoj Crkvi na zemlji. Pobjeđuje ga svojom neprestanom brigom i molitvom za svoju djecu koja su u borbi. Samo s Njom možemo s Kristom osvojiti krunu.

Budimo ozbiljni u ovom ratu kao i vojnici ove zemlje u svojim bitkama. Podignimo svoja srca k ovome velikomu otajstvu Kristove pobjede u Mariji i pobijedimo grijeh, svaki pojedinačni, kako onaj u sebi tako i onaj u svijetu, po pravoj pobožnosti prema Mariji. Ave Maria!
 
Izvor: fsspx.news

Arhiva bloga

Glasnik: