Christus Rex

Služe joj veliki i mali – Gospa Snježna


Katolička Crkva je rimska. Osobitom Providnošću prvi je Kristov namjesnik, sveti Petar, umro u Rimu, postavljajući tako pečat svoje krvi na ovo sjedište katoličkoga autoriteta. I sveti Pavao, apostol pogana, istoga dana kao i sveti Petar postavio je svoj vlastiti krvavi pečat apostolske potvrde u njedra Rima kako nikad u Crkvi ne bi bilo razloga za raskol. Tako posvećen od strane ova dva apostola u 63. godini poslije Krista, trebat će 4 stoljeća da se Rim pretvori iz grada punog poganskih hramova u učitelja Istine.

Veliki znak i oruđe ove cjelovite preobrazbe oblikovao se u Svetoj Mariji Velikoj (Santa Maria Maggiore), najvažnijoj rimskoj bazilici posvećenoj 
Majci Božjoj. Bilo je to prvo veliko svetište unutar zidina staroga poganskoga grada i najvažnija marijanska crkva - "Velika" - koja je zamijenila mnoge hramove nečistih poganskih božica. Osim što se ističe veličinom, položajem i značajem koji su mu dali pape, sadrži i Marijinu najdragocjeniju relikviju, betlehemske jaslice. Izgradio ju je papa Liberije (352.-366.), a naziv "Majka Božja" dobila je da bi se proslavio Efeški sabor (431.) koji je iskorijenio herezu nestorijanizma u izrazu „Theotokos” - Bogorodica.

Marija Velika (Santa Maria Maggiore) imala je čudesan početak. Bogat rimski patricij Ivan i njegova supruga bez djece zavjetovali su cijelo imanje na brežuljku Esquilinu Blaženoj Djevici. Usprkos velikim vrućinama kolovoza, Marija je učinila da padne snijeg na velikom dijelu brežuljka Esquilina, a javivši se u snu posebno Ivanu, njegovoj ženi i vladajućem papi Liberiju, dala je do znanja da će biti njihova nasljednica i da želi da se na mjestu na kojem je pao čudesni snijeg sagradi crkva. Održana je papinska povorka s rimskim svećenstvom do mjesta, planovi su postavljeni i bazilika podignuta. Kraljica Neba željela je zavladati iz Rima, ne samo papinskog grada, nego i Marijinoga grada.

Ono što je Marija učinila za poganski Rim, ona će opet učiniti za modernistički Rim, ali ne po velikima ovoga svijeta. Dok su stare rimske bazilike bile baština plemićkih rimskih obitelji, Marijino ponovno osvajanje Rima kroz svoj "san" očitovan trojici djece pastira kod Fatime, nagovješćuje da će upravo maleni biti njezini instrumenti za povratak modernističkoga Rima u katolički Rim. Krunice milijuna katolika bit će snježne pahulje koje će za Kristova namjesnika ocrtavati njegovu nužnu poslušnost Kraljičinoj zapovijedi da posveti Rusiju Njezinom Bezgrješnomu Srcu, za mir u svijetu - novi Pax Romana. Budimo ti gorljivi maleni koji pomažu Mariji Velikoj da provede svoje planove kroz svakodnevnu Krunicu, žrtve zadovoljštine i molitvu za Vrhovnoga svećenika da izvrši svoju dužnost. Ave Maria!


Izvor: fsspx.news

Arhiva bloga

Glasnik: