Christus Rex

Sjeverna Koreja posvećena Gospi Fatimskoj

K
ako je u lipnju na korejskom poluotoku napetost porastala, podižući strah od vojne eskalacije, kardinal-nadbiskup Seoula odlučio je posvetiti Sjevernu Koreju – koja je u rukama komunističke diktature – Gospi Fatimskoj, pozivajući na duhovnu obnovu u cijeloj regiji.

25. lipnja 2020. u katedrali u Seoulu (Južna Koreja) kardinal Andrea Soo-jung Yeom, nadbiskup Seoula i apostolski administrator Pjongjanga (Sjeverna Koreja), slavio je Misu u povodu 70. obljetnice početka Korejskog rata.

Na kraju proslave visoki korejski prelat posvetio je Sjevernu Koreju, čiji je on apostolski upravitelj, Gospi Fatimskoj, zbog tihih progona” koje kršćani trpe u ovoj zemlji Dalekog istoka.


Ovom marijanskom posvetom Nadbiskup je pozvao na duhovnu obnovu i novu evangelizaciju poluotoka, jedini uvjet za istinski mir u Zemlji jutarnje tišine.

Kardinal Yeom govorio je potom o vlastitim sjećanjima na Korejski rat – imao je šest godina kada su komunističke snage napale jug – u kojem je poginulo više od dva milijuna vojnika i civila.


Ova inicijativa dolazi nakon razdoblja napetosti između dviju Koreja. 16. lipnja Pjongjang je minirao zgradu Ureda za vezu sjever-jug u gradu Kaesongu.


Prema nezavisnim podacima koje daje Državno tajništvo Sjedinjenih Država, između 10% i 45% zatvorenika iz vjerskih razloga u Koreji su kršćani.

Izvor: fsspx.news

Arhiva bloga

Glasnik: