Christus Rex

Predragocjena Krvi, obilno prolivena, poteci na nas!

S
pasenje dolazi po Predragocjenoj Krvi.
Kada je ljubav ponizna, ona skupa s Davidom moli da bude sve više oprana od svojih bezakonja. Ali nema pranja od bezakonja osim u Predragocjenoj Krvi našega ljubljenoga Otkupitelja.

Kada je ljubav odvažna, ona moli da bude zapaljena plamenovima koje je Isus došao upaliti. Ali samo Predragocjena Krv čini naša srca da vruće kucaju ljubavlju prema Njemu. Počnimo stoga razmatrati Predragocjenu Krv i činimo to na jednostavan, ljubezan način, ne toliko da postanemo duboki teolozi, iako je duboka teologija gotovo srodna junačkoj svetosti, već da bi se naša srca mogla sve više stvarno zapaliti ljubavlju Isusa Krista. Toliko je toga za reći da ne možemo sve izreći, jer to ne znamo. Moramo se odlučiti, a izabrat ćemo ovih šest stvari: otajstvo Predragocjene Krvi, njezina nužnost, carstvo, povijest, čudesnost, i konačno, pobožnost u Crkvi.

Moramo uzeti sveca da nas vodi na našemu putu. Neka to bude onaj veliki Isusov ljubitelj, sveti Pavao apostol. Njegovo obraćenje bilo je jedno od glavnih slava Predragocjene Krvi.

On je zauvijek veličao i hvalio Isusovu Krv. Srce mu se ispunilo i proširilo milošću da bi moglo u sebe više primiti. Nakon Isusova Srca nikada nije postojalo ljudsko srce poput Pavlova, u kojem bi sva druga ljudska srca mogla kucati kao da su njihova.

Izvor: fsspx.news

Arhiva bloga

Glasnik: