Christus Rex

On je govorio mome srcu


D
ala mu je ljudsko tijelo, tijelo koje može trpjeti boli, čovještvo koje je imalo sposobnost spasiti sve ljude, a sada joj se to tijelo vraća, ali slavno, ono ne može trpjeti, besmrtno je. Otkriva slavne rane Njegovih ruku i nogu i uranja u kontemplaciju toga otvorenoga boka. Čuje slavno kucanje ovoga Presvetoga Srca kojemu Ona nadodaje svu svoju radost i ljubav.

Ovaj Sin, tako pun ljubavi, dolazi da joj oda sinovsku počast kao prije, ali On dodaje veličanstvenost koju Ona još nije poznavala. Daje se na slavni način.

Dala mu je tijelo zbog ljubavi prema Njemu i za spas duša, a sada je, zbog ljubavi prema Njoj, došao da joj ga vrati. Jedini koji je trijumfirao nad smrću stavio je u Njene ruke svu moć nad Njegovim Presvetim Srcem kako bi Ona mogla u njega uroniti duše koje su postale Njezino dioništvo i Njezina baština.

Ovom posljednjom voljom i oporukom, ugovorenom u podnožju Križa i potpisanom Njegovom Krvlju, Isus ju je izabrao za baštinicu duša. I sada je, u slavi svoga uskrsloga Tijela, otvorio stoljeća koja će doći pred Nju kako bi Ona mogla izliti bujice Njegova milosrđa i slobodno upotrebljavati prava nad dušama koja joj je ostavio u naslijeđe.

Otac Olier piše: „Tijekom svoga posjeta Djevici Mariji nakon svoga Uskrsnuća, Isus je svojoj svetoj Majci prenio sva raspoloženja i osjećaje svoje duše. Posebno joj je izrazio žarke želje koje su ga navodile da napokon ode da se ponovno sjedini s Bogom, svojim Ocem, da ga hvali i slavi u Nebu.”

Kako je gorljivo čeznuo predstaviti se pred Stvoriteljem kao novoga Adama, obnovljenoga, preobraženoga i u potpunom skladu s beskrajnom ljubavlju iz koje je On izašao. Po svome slavnome Tijelu Krist svjedoči činjenicu da cijelo čovječanstvo ponovno ima pristup putu povratka Stvoritelju.

Otac Olier nastavlja nam otkrivati Marijine osjećaje, „koja je sa svoje strane osjećala silnu želju da prati onamo svoga Sina, da se sjedini s Njegovim slavljem; a Ona bi nesumnjivo završila svoj život i pošla za Njim u Nebo, da ju nije predvidio da pomogne Crkvi u njezinim počecima.”

Doista, djelo ove božanske Majke još uvijek nije bilo cjelovito. Nakon što je rodio Glavu po Mariji, Bog je htio preko Nje osigurati tvorbu cijeloga tijela. Želio ju je učiniti Majkom cijele Njegove obitelji, Isusa Krista i sve Njegove usvojene djece.

„Iz revnosti za slavu Božju i iz ljubavi prema nama, Ona s radošću prihvaća nalog koji joj Gospodin ostavlja da radi na tome da Njegovoga Oca ljudi časte i da ostane na zemlji dok se ne utvrdi Crkva.”

Prema tome, ova je nježna Majka bila toliko dobro utvrđena u božanskoj volji da je odmah prilagodila svoju namjeru i silinu svojih želja da ih usmjeri prema nečuvenim potrebama apostola posljednjih vremena. Njezine želje za Očevom slavom po ljudima bile su toliko snažne da nam se svakodnevno obraća kroz stoljeća kako bi nas ojačala u vjeri tijekom ove strašne agonije Mističnoga Kristova Tijela i kako bi „govorila našim srcima“.

(Iz razmatranja Jeana-Jacquesa Oliera o uskrsnuću)

Izvor: fsspx.news

Arhiva bloga

Glasnik: