Christus Rex

Pohod mons. de Galarrete i podjela sakramenta potvrde


O
vih dana pohodio je kapelu Svećeničkoga bratstva sv. Pija X. u Zagrebu mons. Alfonso de Galarreta, pomoćni biskup i prvi asistent FSSPX-a, radi podjele sakramenta potvrde.
Svečanost podjele sakramenta održala se u Kapeli sv. Josipa danas, 16. svibnja 2021. Nakon što je to prošle godine zbog ograničavajućih okolnosti moralo biti odgođeno, Božja providnost sada nam je omogućila da jedanaestero kandidata po ovom sakramentu primi sedam darova Duha Svetoga koji daju milosnu snagu da bismo bili Kristovi svjedoci i vojnici za širenje Njegova kraljevstva.


Ovaj posjet mons. de Galarrete tako je upotpunio posjete biskupa Bratstva Hrvatskoj. Nakon što su našu domovinu pohodili 2015. mons. Fellay i 2018. mons. Tissier de Mallerais, sada su naši vjernici imali priliku osobno upoznati i trećega biskupa Bratstva, što pobuđuje u nama veliku radost i zahvalnost na toj Božjoj milosti.


Molimo za naše potvrđenike da bi milost ovoga sakramenta u njima što više rasla i jačala i nadamo se da će ovaj veliki događaj biti još jedan poticaj za širenje prave katoličke vjere i spasenje duša u našoj domovini!

Arhiva bloga

Glasnik: