Christus Rex

Drastični pad hodočasnika na papinskim audijencijama

Fotografija koja dobro govori o stvarnom uspjehu pape Franje kod kuće, u Rimu…


30. prosinca 2015. – papi Franji laskaju novinari
zaluđeni ljudskim pravima, a katolički vjernici negoduju


Tijekom više mjeseci profesionalni su novinari pokušavali relativizirati, što baš i nije bio lak posao, da vjernici nerado dolaze na audijencije pape Franje.

Velika većina objavljenih fotografija nisu imale široki raspon kadra, a službena tumačenja su, što je duže bilo moguće, odbijala objaviti podatke. No u vremenu trenutačnog informiranja postalo je teško skriti stvarnost činjenica.

Tako je u kolovozu 2015. godine, Vini Ganimara, glavni urednik bloga Osservatore Romano izvijestio da je prigodom stote opće audijencije pontifikata pape Franje Prefektura Papinskoga doma objavila podatke o dolasku na audijencije srijedom: sveukupno 3 147 600 nazočnih osoba. Na 30 audijencija 2013.: 1 548 500 osoba. Na 43 audijencije 2014.: 1 199 000 osoba. Za 27 prvih audijencija 2015. godine, bez ove posljednje: 400 100 osoba. Sveukupno, prosjek sudionika po općoj audijenciji je: 2013.: 51 617 osoba; 2014.: 27 883 osoba (-46%); 2015: 14 818 (-47,8% u odnosu na prethodnu godinu, a – 71,3% u odnosu na 2013.).“

Konstatacija je dramatično jednostavna: čini se da je Franjo, miljenik mondijalističkih, većinski protukatoličkih medija, kod običnih vjernika brzo izgubio povjerenje koje su mu dali „u prvih sto dana“ nakon njegova neočekivanog izbora.

U svakom slučaju, nema sumnje da Pélerin od 1. siječnja 2016. koji želi umiriti one koji usprkos svim problemima odbacuju svaku kritiku bergogliovske vladavine: „Gotovo mjesec dana nakon što je Papa otvorio Svetu godinu milosrđa, daleko smo od toga da to privlači očekivano mnoštvo: i dok tisak čak govori o velikom neuspjehu, trgovci i volonteri s nadom očekuju lijepe dane […] „Jasno je da nema ludila koje se predviđalo“, i do 10 milijuna koje su očekivale talijanske vlasti. Ovaj vlastiti utisak potvrđuju vatikanski podatci posjeta koje je u srijedu objavila Prefektura Papinskoga doma.“

Hoće li Rimski prvosvećenik, kojeg tisak naziva „papom siromašnih“, izgubiti kontakt s katolicima čiji je on Vrhovni poglavar? Nije li on postao simbol humanitarizma gdje je naš Gospodin samo drugorazredna opcija?

Bilo bi neuobičajeno, ali i vrlo uznemirujuće da se Rimski prvosvećenik pretvori u glasnogovornika UN-a, budući da je on, de facto i de jure, glasnogovornik Krista Kralja.


Izvor: laportelatine.org

Arhiva bloga

Glasnik: