Christus Rex

Kapela Bezgrješnog Srca Marijina u Rijeci


S
većeničko bratstvo sv. Pija X. redovno djeluje u Hrvatskoj već četvrtu godinu. U tom vremenu uspostavljene su kapele u Zagrebu i Splitu,
posvećene sv. Josipu i sv. Jeronimu. Uz ova dva grada, Bratstvo djeluje još u Rijeci i Slavonskom Brodu gdje se povremeno služe sv. Mise. Nakon prve sv. Mise u Rijeci u travnju 2016., daljnja bogoslužja održavala su se u iznajmljenim prostorima, kao što je to bio slučaj u Zagrebu i Splitu prije uspostave kapela. Sve dosada nisu se stvorile mogućnosti ni uvjeti za uspostavom stalnoga mjesta za bogoštovlje. Nedavno je to uz pomoć Božje providnosti ipak uspjelo te je pronađen i zakupljen prikladan prostor u kome će se urediti buduća kapela.

Kako su nam Presveta Srca Isusa i Marije povjerena kao posebno utočište u ovim turbulentnim vremenima, zgodno je da kapela u zapadnom dijelu naše domovine bude posvećena upravo Bezgrješnom Srcu Marijinu od kojega želimo isprositi milosti potrebne za obraćenje hrvatskoga naroda. Tu posvetu činimo u gradu u kojem se nalazi najstarije hrvatsko marijansko svetište (Trsat), gdje se tradicionalno hodočasti zbog čudesne pojave betlehemske kućice sv. Obitelji, prije nego će ona isto tako čudesno biti prenesena u Loreto.  Svete Mise služit će se u novoj kapeli počevši sa sljedećim mjesecom (veljačom).

U zahvalnosti Gospodinu na ovoj milosti, želimo se po zagovoru sv. Pija X., našega nebeskoga zaštitnika, preporučiti Bezgrješnoj da bi Ona i dalje vodila duše koje su joj posvećene te da se po obnovi katoličke Tradicije Isusovo i Marijino kraljevstvo što više raširi po našoj Domovini!

Kapela Bezgrješnog Srca Marijina
Ul. Avelina Turka 1 | Zamet | 51000 Rijeka

Arhiva bloga

Glasnik: