Christus Rex

Trostruki ubojica zmaja: Sv. Juraj novoga vijeka


P
rije točno pola stoljeća nadbiskup Lefebvre utemeljio je Svećeničko bratstvo sv. Pija X. Da bi se iskazala čast povijesnoj važnosti toga „velikana sveopće Crkve“ [1], često ga se nazivalo „Atanazijem 20. stoljeća“. Naveo bih još jednu usporedbu i nazvao ga „ubojicom zmaja, Jurajem novoga vijeka“. On se kao nitko drugi mudro i junački borio protiv zmaja sotone kako je opisan u Otkrivenju u svoja tri pojavna oblika. Tamo sveti vidjelac Ivan u 12. i 13. poglavlju govori o tri đavolske zvijeri koje na individualnoj, političkoj i vjerskoj razini zavode ljude, u nadi da će ih upropastiti, zatrti kršćanstvo i uništiti Crkvu. Ono što je za nas vrlo važno: Majka Božja u Fatimi bijes triju zvijeri povezuje s današnjim vremenom! Đavao je pripravan „povesti odlučujuću bitku protiv Bogorodice“, a u svoje tri tajne Majka Božja daje pobliži opis triju zvijeri i njihovih ratnih taktika. 

Kako đavao zapravo zavodi ljude? Privlači ih varljivim obećanjima te ih lažnim ideologijama odvodi s puta istine kako bi ih doveo na svoje putove propasti. Na zanimljiv način naša draga Gospa iz Fatime imenuje samo jednu od ovih umjetnosti zavođenja: „zablude Rusije“, koje će se proširiti po cijelome svijetu i prouzročiti veliko zlo. Budući da je ovo proročanstvo izrečeno nekoliko mjeseci prije izbijanja Oktobarske revolucije 1917. godine, očito je što se podrazumijeva pod zabludama Rusije: marksizam u svim njegovim pojavnim oblicima (Marija je govorila o zabludama u množini).

Marksistička zvijer kao pseudootkupitelj 

Uistinu, marksizam se tijekom proteklih stotinu godina pojavljivao poput kameleona pod najrazličitijim obličjima i nazivima. Osnovni elementi koji čine strahovito zavodljivu i razornu snagu marksizma [2] po kojima on u današnje vrijeme vlada u svim područjima politike i društva, pa i duboko unutar Katoličke Crkve, uvijek su ostali isti. Vrlo je važno razumjeti osnovnu "mesijansku" ideju: marksizam se predstavlja kao društveni otkupitelj koji, kako tvrdi, vodi potlačeno čovječanstvo u zlatni raj jednakosti, pravde i blagostanja. Đavao je uvijek nastupao majmunirajući se u oponašanju Boga. Marksizam je njegova najperfidnija i najperverznija protualternativa Kristova otkupiteljskoga djela. Majka Božja je bez sumnje  imenovala samo marksizam iz razloga jer sve sotonine društvene hereze i umjetnosti zavođenja dosežu upravo u njemu vrhunac đavolske zlobe i razorne moći. U sljedećoj shemi  su neke suštinske osnovne crte marksističkog „otkupljenja“ sažete u tablici u usporedbi s istinskim otkupljenjem ljudi.


Ako se razumije dublja srž marksizma, pažljivom promatraču aktualnih zbivanja nije previše teško prozreti današnje društveno-političke i crkvene događaje i ispravno ih klasificirati. Bilo da se radi o korona politici [3], pokretima „Petak za budućnost“, „Crni životi su važni“, „spašavanju klime“, „energetskom zaokretu“, „dženderizmu“ ili migraciji [4], svi ti fenomeni vode kroz osnovna marksistička načela prema jednome pseudootkupljenju. Umjesto otkupljenja oni naprotiv donose nasilje i porobljivanje. [5]

Znakovi vremena 

Naš Spasitelj traži od nas da „raspoznajemo znakove vremena“. Prekorava svoje suvremenike jer oni to nisu činili i stoga nisu prepoznali Njega, Spasitelja svijeta, a kasnije su ga čak i odbacili. Nažalost, nije drugačije ni s mnogim našim današnjim suvremenicima. Oni slijepo slijede svoje zavodnike i prepuštaju se da ih instrumentaliziraju na svoju štetu. Primjerice, migracijska i korona politika zasigurno će još više otežati europskim zemljama.

Nadbiskup Lefebvre je u svakom slučaju ozbiljno shvatio Kristovu opomenu. U oštroj je jasnoći analizirao trenutna zbivanja, žigosao sotonska krivovjerja i opasnosti koje iz njih proizlaze za Crkvu i društvo. Bilo mu je jasno da će se čak i modernizam unutar Crkve snagom svojstvene sile teže razviti u religiozno optočeni marksizam koji danas postaje sve očitiji. Pritom je možda mislio i na zvijeri iz Apokalipse, od kojih treća, religijska moć, imenovana kao „lažni prorok“ u potpunosti stoji u službi druge moći, političkih elita i dijeli njihovu ideologiju.

„Dobri će biti mučeni“

Tako je prorekla Presveta Djevica u povezanosti sa širenjem zabluda Rusije. Oni koji se zauzimaju za istinu i pravdu počet će naslućivati ovo proročanstvo iz Fatime. Bit će u najširem smislu mučeni. Nadbiskup Lefebvre i njegovo Bratstvo su ovo dovoljno iskusili i podnijeli. To se također odnosi i na druga područja. Svatko tko se danas usudi preispitati službenu korona politiku i njezino interpretativno vrhovništvo, bit će nemilosrdno etiketiran kao „korona poricatelj“ i ozloglašen kao „teoretičar zavjera“ ili čak doveden u psihijatrijsku ustanovu kao bolesnik pomračena uma [6], iako je u međuvremenu desetke tisuća dokazanih stručnjaka iznijelo mnoštvo raznih relevantnih činjenica koje opravdavaju zauzimanje kritičkoga stava. Kapa dolje ovim hrabrim svjedocima! Imajmo i mi hrabrosti da nas se ubroji među „dobre“. 

Obnovitelji jeruzalemskih zidina 

Nadbiskupu Lefebvreu nije bilo dovoljno samo se boriti protiv zmaja. Trebalo je i ponovno izgraditi sve ono što je isti uništio. Osjećao se dužnim poduzeti sve prikladne mjere za obnovu izmučene Crkve kroz misionarski rad. I jedno i drugo su osnovne zadaće današnjega vremena. Ne može se graditi, a da se istovremeno ne bori protiv rušitelja. U tom je pogledu mons. Lefebvre nalikovao Židovima koji su se vratili iz Babilona i po božanskom nalogu ponovno izgradili uništeni grad Jeruzalem i hram, ali su se istodobno morali obraniti od navala neprijatelja. „U jednoj su ruci držali zidarsku žlicu, a u drugoj su rukovali mačem.“ Ova Ezrina slikovita izjava može se primijeniti i na današnje vrijeme.

Kako bi udovoljio toj dvostrukoj dužnosti, Nadbiskup Lefebvre utemeljio je prije 50 godina Svećeničko bratstvo sv. Pija X. kao borbenu vojnu ubojica zmajeva koji su se istodobno trebali iskazati kao neumorni graditelji za obnovu Božjega grada. Njima se pridružuje i neprestano rastuća vojna vjernika, posebice „vitezovi Bezgrešne“ koji se u duhu sv. Maksimilijana Kolbea i s njim duhovno srodnoga Nadbiskupa Lefebvrea, osjećaju posve predanima ovome svetome zadatku. Zasigurno riječi kao „ubojice zmajeva“ i „graditelji gradova“ zvuče poprilično nadmeno. Ponizno priznajmo da stvarnost zaostaje za zahtjevom. Ipak, unatoč svim zatajenjima, želimo uz Božju pomoć dati sve od sebe kako ne bi nikakvom ljagom okaljali čast Bezgrešne, pod čijim stijegom možemo vojevati. Ne zaboravimo, ni pateru Kolbeu ni mons. Lefebvreu nije bilo dano da u potpunosti poraze tri zvijeri. Oni su bili samo predborci Žene koja satire zmiju, obećane u Knjizi Postanka 3,15, koja će u Posljednjim vremenima uništiti zmaja pobjedom njezina Bezgrešnoga Srca. 

Naposljetku, sestra Lucija iz Fatime je krunicu i pobožnost Bezgrešnome Srcu Marijinu nazvala „posljednjim sredstvom spasenja“ za svijet. Majka Božja je izričito izjavila da će zablude Rusije biti nadvladane tek kada Sveti Otac posveti Rusiju njezinome Presvetome Srcu te kada se kao zadovoljština bude izvršavala pobožnost prvih subota Bezgrešnome Srcu Marijinu. Na nama je da na ovu poruku odgovorimo s radosnom revnošću i molimo za Papu!

Sa svećeničkim blagoslovom, 

Vaš p. Stefan Frey

Izvor: Mitteilungsblatt, studeni 2020. 

[1] Papa Benedikt na audijenciji od 30. kolovoza 2005. 
[2] Ekonomist Markus Krall: „Sedam smrtnih grijeha nisu ništa drugo nego sedam glavnih vrlina socijalizma“, „Istjecanje đavolskoga koje nastoji djelovati na našoj propasti“: požuda, zavist, pohlepa, lijenost, proždrljivost, srdžba i oholost. Ovo su prema Krallu glavni neprijatelji slobode, a u socijalizmu su uzdignuti do kardinalnih kreposti „kako bi silom uništili društvo“. www.youtube.com/watch?v=8VzEfM1azfU&t=506s. 
[3] Usporediti vrlo opširnu dokumentaciju o Covidu-19 na: https://swprs.org/facts-about-covid-19/ - „Sada je povijesni trenutak, ne samo za borbu protiv virusa, već i za preoblikovanje sustava. Pandemija predstavlja priliku za PONOVNU IZGRADNJU NAŠEG SVIJETA. Svijet mora djelovati zajedno i brzo kako bi PREOBLIKOVAO SVE VIDIKE naših društava i nacionalnih gospodarstava, od obrazovanja do socijalnih kontakata i radnih uvjeta. SVAKA zemlja, od Sjedinjenih Država do Kine, mora sudjelovati, a svaka industrija, od nafte i plina do tehnologije, mora se TRANSFORMIRATI“ (Klaus Schwab, osnivač Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu).
[4] Agenda 2021 zahtijeva da jedna socijalistička svjetska vlada zaštiti klimu i okoliš, dok Agende 2030 i 2045 zahtijevaju preuzimanje cijeloga planeta. Također je vrijedno čitanja: I. M. Thürkauf, Sveopći budući programi Novoga svjetskoga poretka Agende 2021 i Agende 2030, u: Athanasius-Bote, 09-2016, str. 11, I.M. Thürkauf piše: „Novi svjetski poredak je pojam koji se sustavno gura u stranu kao 'teorija zavjere', iako vodeći političari sve više u u svoje govore uključuju formulacije poput 'jedne svjetske vlade', 'globalizacije' ili 'globalne uprave' – nerijetko u vezi s planovima za desetkovanjem moći suverenih država i jednom svjetskom religijom“. Daljnja literatura: Thomas Barnett, Scenarij za treći svjetski rat – Budući Novi svjetski poredak, 2005.; Put do svjetske diktature – Rat i mir u 21. stoljeću, 2004.
[5] Nakon što je radnička klasa (proletarijat) pokazala malo interesa za komunističku revoluciju sa sve većim prosperitetom, marksisti su morali tražiti nove nositelje revolucije. Sada bi (navodno) potlačene manjine trebale dovesti do revolucije. Dvojica neomarksista Antonio Negri i Michael Hardt zahtijevali su upravo to u svojoj knjizi naslova „Carstvo“ 2000. godine, kada još nitko nije govorio o klimi ili migraciji: „Utvara luta svijetom, a ime joj je migracija“. (str. 224., slijedi:) „Danas se emigranti i rijeke ljudi koji su uništili stare i nove granice, mogu smatrati pravim herojima oslobođenja Trećega svijeta“ (ibid.). Na to ukazuje i I. M. Thürkauf u vrlo zanimljivom članku pod naslovom „Eurabija“, koji možete pročitati u Athanasiusbote br. 36 i 37, dostupnom na Internetu na: www.athanasiusbote.de/bisherige- Ausgabe / jahrgang-2018
[6] Npr. jedan liječnik u Wettingenu (https: //www.20min.ch/story/polizei-nnahm-corona-skeptischen-arzt-fest-536784624050); jedan odvjetnik iz Heidelberga (https://www.welt.de/vermischtes/article207246011/Heidelberg-Anwaeltin-Beate-Bahner-in-Psychiatrie-eingewiesen.html).

Arhiva bloga

Glasnik: