Christus Rex

Posjet mladomisnika p. Markusa Buchmaiera Hrvatskoj

O
bičaj je da svake godine svećenik – mladomisnik na službi u našem Austrijskom distriktu pohodi kapele diljem Distrikta da bi podijelio svoj mladomisnički blagoslov. Tako je već u rujnu, početkom nove pastoralne godine, našu domovinu posjetio p. Markus Buchmaier, svećenik rodom iz Austrije, zaređen u lipnju ove godine u Zaitzkofenu.


P. Buchmaier služio je sv. Mise u Rijeci i Zagrebu te je tom prilikom prisutnim vjernicima podijelio mladomisnički blagoslov. Naš mladomisnik smješten je u prioratu u Innsbrucku, a na pastoralnu skrb povjerene su mu kapele u Piesendorfu i Salzburgu.

Kako je naše Svećeničko bratstvo moralo nedavno tražiti novi prostor za kapelu u Salzburgu, ostale su na raspolaganju klupe koje smo zaslugom mladomisnika mogli dobiti za našu buduću kapelu u Zagrebu (Luje Naletilića 23), čije će otvorenje i blagoslov biti sljedeće nedjelje, 4. listopada. Istovremeno su dosadašnje klupe iz kapele u Zagrebu postale dostupne da ih se premjesti u kapelu u Rijeku, što je ovom prigodom ujedno izvršeno.


Posjet p. Buchmaiera poklopio se upravo s posljednjom nedjeljom u starom prostoru naše Kapele sv. Josipa u kojoj je on odslužio i posljednju sv. Misu.


Našemu mladomisniku želimo puno blagoslova u njegovom svećeničkom djelovanju, s molitvama da ga Gospodin vodi svojom milošću da bi što više duša priveo vječnome spasenju!


Gospodine, podari nam puno svetih svećenika!

p. Marko Tilošanec

Arhiva bloga

Glasnik: