Christus Rex

Fatimska poruka: moliti za Svetog Oca!


Sestra Lucija je rekla da je Blažena Djevica dala veću moć Svetoj Krunici zbog teških vremena u kojima ćemo živjeti, koja su sada, a radi se o strašnoj krizi u Crkvi.

Velika je milost biti u mogućnosti sudjelovati na tradicionalnoj latinskoj Misi svaki tjedan, ili barem jednom ili dva puta mjesečno. Ali ostale dane, jesmo li vjerni svakodnevnoj krunici? Nije dovoljno doći na tradicionalnu Misu da bi se dospjelo u Nebo. Svi smo dužni prositi Božju milost sedam dana u tjednu, odnosno moliti, posebno svetu Krunicu. „Onaj koji moli, bit će spašen; onaj koji ne moli, bit će osuđen.“, kaže sv. Alfonz Liguori.

Želim vas podsjetiti na pojedinost povijesti Fatime. Djeca u Fatimi razumjela su da će pape igrati važnu ulogu u postizanju ili odgađanju trijumfa Bezgrešnog Srca. Oni su vidjeli nešto doista tragično u tome, tako da su stalno dodavali svojim žrtvama: “za obraćenje grješnika i za Svetoga Oca.“

Jesu li možda vidjeli da će sedam papa odbiti poslušati Gospin zahtjev da posvete Rusiju Bezgrješnom Srcu i da će Rusija raširiti svoje zablude i uzrokovati stotine milijuna smrti? Jesu li vidjela, kako je rekao kardinal Ciappi koji je pročitao Treću fatimsku tajnu, da će „otpad od vjere doći iz najvišeg vrha Crkve“? To bi sigurno objasnilo određene riječi i stavove djece u Fatimi i zašto je sestra Lucija bila kao paralizirana kada je morala zapisati tu treću tajnu, u siječnju 1944.

O, da, moja draga braćo, mi moramo moliti krunicu, puno krunica za Svetoga Oca! Situacija u Crkvi postaje sve gora, i sadašnji Sveti Otac, koji nije otac II. vatikanskog, kao što je bio papa Benedikt, već sin Koncila, pokazuje na uznemirujući način koliko daleko koncilska načela mogu ići. Tolika njegova djela pokazuju da je on, nažalost, prožet modernizmom.

Možemo razumijeti zašto su djeca u Fatimi toliko molila i toliko se žrtvovala „za Svetog Oca”. I naša Gospa je rekla: „Molite Krunicu svaki dan!”

Molite svaki dan svoju krunicu, kao što je to od nas zahtijevala naša Nebeska Majka, molite za Svetog Oca! Molite krunicu za njega! To je najbolji način kako mu mi možemo pomoći. I čuvajte se čistim od grijeha! Idite redovito na ispovijed! Budite vjerni u svom staležu!

Gospo od krunice, moli za nas i „za Svetog Oca“!

p. Daniel Couture


Dana 13. svibnja obilježavamo početka Gospinih ukazanja u Fatimi. Ove se godine navršava 99. obljetnica.

Arhiva bloga

Glasnik: