Christus Rex

Službeno priopćenje Generalne kuće FSSPX-a s pozivom na molitvu za Ukrajinu

Svećenici Bratstva sv. Jozafata 2018. prije obreda svećeničkih ređenja

N
a zamolbu o. Basila, poglavara Bratstva sv. Jozafata, njegovih svećenika i vjernika, p. Davide Pagliarani, generalni poglavar Svećeničkog bratstva sv. Pija X., poziva sve članove Bratstva kao i vjernike na molitvu za Ukrajinu.

Molimo Gospodina, po zagovoru Djevice Marije koju se u Ukrajini posebno časti po naslovu Njezinog slavnog Uznesenja, za duhovnu pomoć ukrajinskim vjernicima, kao i zaštitu bogomolja, crkava i kapela, osobito onih koji se nalaze na istoku zemlje.

Otac Basil i svećenici Bratstva sv. Jozafata unaprijed zahvaljuju na iskazanom dobročinstvu u molitvi za one koji su u ratnoj nevolji i neizvjesnoj budućnosti.

Bratstvo sv. Jozafata

Sveto bratstvo svećenika i mučenika sv. Jozafata Kuncevića, poznatije kao Bratstvo sv. Jozafata, je družba ukrajinskih katoličkih svećenika istočnoslavenskog obreda. Od svog osnutka 2000. godine združeno je sa Svećeničkim bratstvom sv. Pija X.

Pod zaštitom sv. Jozafata Kuncevića (1584.-1623.), Bratstvo je osnovao o. Basil Kovpak. Svrha mu je formacija svećenika i župni apostolat. Zajednica ima bogosloviju i ženski redovnički ogranak. Svećenici Bratstva vode pastoralnu skrb o tisućama vjernika.

Izvor: fsspx.news

Arhiva bloga

Glasnik: