Christus Rex

Susret don Davidea Pagliaranija s papom Franjom


Službena izjava

U
utorak, 8. veljače 2022., don Davide Pagliarani, generalni poglavar Svećeničkog bratstva sv. Pija X. (FSSPX), išao je u Rim.
Tom prigodom održan je osobni susret s papom Franjom koji ga je primio u privatnu audijenciju s trajanjem oko pola sata.

Neformalni razgovor bio je vrlo ugodan i dao je Generalnom poglavaru priliku da se predstavi Svetom Ocu s kojim se prvi put susreo. Ovaj je sastanak omogućio da se pokaže da FSSPX nema drugog cilja osim služenja Crkvi usred trenutne krize. Don Pagliarani imao je priliku Papi jasno dati do znanja da sve što Bratstvo čini ima kao svrhu samo to poslanje. Razmijenjene su i zajedničke dobre uspomene na Argentinu.

Ovaj posjet Generalnog poglavara Svetom Ocu odgovarao je dugotrajnoj želji koja se, nažalost, dugo nije mogla ostvariti zbog okolnosti proteklih mjeseci.

Ne propustimo moliti za crkvene vlasti, a posebno za papu Franju, da bi se po tim molitvama katoličkoj Tradiciji povratila sva njezina prava u Crkvi, kako bi se njome što više duša okoristilo da rade za svoje vječno spasenje.

Izvor: sspx.org

Arhiva bloga

Glasnik: