Christus Rex

Papa Franjo posvetio Rusiju Bezgrješnome Srcu Marijinu


K
ako je najavio 15. ožujka 2022., Papa je posvetio Rusiju i Ukrajinu Bezgrešnome Srcu Marijinu tijekom pokorničkog obreda koji je održan 25. ožujka, na blagdan Gospina Navještenja.

Ovaj čin, o kojemu mediji nisu baš izvještavali, bio je naprotiv veoma popraćen u katoličkim krugovima. Papa je doista tražio od biskupa cijeloga svijeta da se u njemu ujedine, u zajedništvu sa svojim svećenicima kao i vjernicima.

U bazilici sv. Petra u Rimu bilo je prisutno gotovo 3500 vjernika, a još oko 2000 ljudi moglo je pratiti prijenos ovoga čina na zaslonima postavljenim na Trgu sv. Petra.

Svečanost je započela u 17 sati. Nakon homilije koja je bila usredotočena na svetkovinu dana i na posvetu Bezgrešnome Srcu Marijinu koju je uskoro trebao izreći, Papa se sām ispovijedio, a zatim je kako je navikao, sjeo u ispovjedaonicu.

Franjo je oko 18.35 stao ispred kipa Gospe Fatimske, koji je donesen iz njoj posvećenog svetišta u San Vittorinu u biskupiji Tivoli, oko 30 km od središta Rima.

Zatim je izrekao tekst posvete koji je 22. ožujka bio poslan svim biskupima. Stvarna formula posvete bila je sljedeća:

„Majko Božja i naša, svečano povjeravamo i posvećujemo Tvome Bezgrješnome Srcu nas same, Crkvu i cijelo čovječanstvo, a na poseban način Rusiju i Ukrajinu. Primi ovaj naš čin koji izvršavamo s povjerenjem i ljubavlju, učini da prestane rat, osiguraj svijetu mir. 'Fiat' koji je proizašao iz Tvoga Srca otvorio je vrata povijesti Knezu mira; nadamo se da će mir ponovno doći po Tvojem Srcu. Posvećujemo Ti budućnost cijele ljudske obitelji, potrebe i očekivanja naroda, tjeskobe i nade svijeta.“

Ima očiti misterij u vezi teksta – koji se ne tiče upravo citirane formule posvete. Doista, čitajući cijeli dokument na vatikanskim vijestima na raznim jezicima, lako je shvatiti da se engleska verzija u nekoliko točaka razlikuje od ostalih. Primjerice, tamo gdje na engleskome stoji „Kraljica Neba“, drugi jezici imaju „zemlja nebeska“.

Međutim, objašnjenje daje članak na istoj stranici: „Izraz 'zemlja nebeska' preuzet je iz bizantsko-slavenskog monaškog himna, a poetski označava spoj Neba i zemlje koji možemo promatrati u Mariji uznesenoj na Nebo sa svojim tijelom“.

Biskupi se pridružuju Papi

Čini se da su se u tom činu Papi pridružili mnogi biskupi. U Švicarskoj su, primjerice, biskupi koji su bili okupljeni iz službenih razloga, djelovali kolektivno. U Francuskoj je Jeanne Smits obišla biskupije i primijetila široko sudjelovanje.

Nekoliko biskupija je, štoviše, najavilo svoje sudjelovanje i prije nego što je to od njih zatraženo. Stoga je moguće ustvrditi da se svjetski episkopat povezao s posvetom Rusije Bezgrešnome Srcu Marijinu, što je bio jedan od uvjeta koje je tražilo Nebo.

Stoga se treba nadati da će zablude koje propagira komunistička Rusija i koje su se u raznim oblicima infiltrirale gotovo posvuda unutar Crkve, onečišćujući tako izvore istine, biti odbačene od strane katoličke hijerarhije koja je upravo ovu zemlju posvetila Bezgrešnome Srcu Marijinu, da bi se uspostavilo kraljevstvo Kristovo kroz vladavinu Bezgrešnoga Srca.

Izvor: fsspx.news

Arhiva bloga

Glasnik: