Christus Rex

Molitva sv. Josipu za Crkvu



K Tebi se, o sveti Josipe, utječemo u svojoj nevolji. (Pošto smo Tvoju presvetu Zaručnicu za pomoć zamolili, molimo pouzdano i za Tvoju pomoć.) Za ljubav koja Te je s neoskvrnjenom Djevicom i Bogorodicom vezala i za očinsku ljubav kojom si grlio Dijete Isusa, smjerno Te molimo da baštinu, koju je Isus Krist svojom krvlju otkupio milostivo pogledaš te u pomoć pritečeš našoj nevolji svojom moći. O brižni čuvaru božanske obitelji, brani odabrano potomstvo Isusa Krista. Ne daj, predragi Oče, da nas okruže zabluda i pokvarenost. Budi nam s neba milostivo u pomoći, o naš jaki zaštitniče, u borbi s vlašću tmine. Pa kao što si nekad izbavio Dijete Isusa iz najveće pogibelji života, tako i sada brani svetu Crkvu Božju od svih zasjeda neprijateljskih te nas svakoga pojedinog trajno uzmi pod svoje okrilje da uzmognemo po Tvojem uzoru i Tvojom pomoću sveto živjeti, blaženo preminuti i u nebu vječno blaženstvo zadobiti. Amen.

(Iz molitvenika Kruh nebeski: 3 godine oprosta svaki put; potpuni oprost uz obične uvjete ako se moli svaki dan. Ova se molitva po naredbi Lava XIII. mora moliti svaki dan u mjesecu listopadu iza svete Krunice koja se toga mjeseca moli nebeskoj Kraljici po cijelom svijetu. Oprost za molitvu 7 godina i 7 četrdesetnica.)
Na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka ove godine Bratstvo sv. Pija X. posvećeno je sv. Josipu, skrbnom čuvaru svete Obitelji. Posvetu je izvršio biskup Bernard Fellay, Generalni poglavar Bratstva sv. Pija X., u matičnoj bogosloviji Bratstva u švicarskom Ecôneu.

U Pismu prijateljima i dobročiniteljima o tome kaže:

Posveta svetom Josipu koju je odlučio Generalni kapitul u srpnju 2012. stiže baš u odlučnom trenutku. Zašto svetom Josipu? Stoga što je on zaštitnik Katoličke Crkve. On i dalje za mistično Tijelo ima onu ulogu koju mu je Bog Otac povjerio s obzirom na svojeg Božanskog Sina. Budući da je Isus Krist Glava Crkve, Glava mističnog Tijela, iz toga proizlazi da onaj koji je imao dužnost štititi Mesiju, Sina Božjega koji je postao čovjekom, vidi ovu svoju misiju proširenu na cijelo mistično Tijelo.

Tako kao što je uloga bila diskretna i većim dijelom skrivena - no, ipak bila je posvema djelotvorna - tako je uloga zaštitnika - veoma djelotvorna također i prema Crkvi - izvršava se u najvećoj diskreciji. Tek tijekom stoljeća očitovala se na sve jasniji način pobožnost svetom Josipu. Jedan od najvećih svetaca, jedan od najšutljivijih. Po primjeru Pija IX., koji ga je proglasio zaštitnikom cijele Crkve, po primjeru Lava XIII. koji je potvrdio ovu ulogu i uveo veličajnu Molitvu svetom Josipu, zaštitniku sveopće Crkve - koju molimo svaki dan u Bratstvu - po primjeru svetog Pija X. koji je imao posve osobitu pobožnost prema svetom Josipu čije je ime nosio, želimo učiniti svojom ovu pobožnost i ovaj poseban zagovor u ovom dramatičnom trenutku crkvene povijesti.“

Molimo svaki dan ovu molitvu na čast velikog sv. Josipa koji je također  zaštitnik naše Hrvatske Domovine da i u našim krajevima nastanu skupine katolika koji žele čuvati istinsko katoličanstvo i katoličku svetu Misu i koje će se odlučno suprotstaviti modernističkoj okupaciji svete Crkve.

Činimo to vazda u ljubavi prema Rimu i papinstvu, svetoj Tradiciji i svetoj Misnoj Žrtvi!

Arhiva bloga

Glasnik: