četvrtak, 9. siječnja 2014.

Duh nove Križarske vojne

Tijekom intervjua s dici.org u studenom mons. Fellay nam je opisao osnovne misli nove Križarske vojne moljenja svete Krunice koju je pokrenuo. U svojem posljednjem pismu „Prijateljima i dobročiniteljima“ generalni je poglavar Svećeničkog bratstva svetog Pija X. objavio nadnevke ove vojne: od 1. siječnja do 8. lipnja 2014. Slijede njegovi savjeti kako bi naše molitve donijele plodove:Oprijeti se krizi

Mislim da moramo nastaviti. Svoju strategiju već poznajemo. Ova se strategija sastoji jednostavno u tome da budemo svjedocima. Dakle, uzdržati i očuvati blaga Crkve, a onda ih i pokazivati. Puno više i ne možemo učiniti zbog ove situacije jer nas drže crnim ovcama; već i samo spominjanje imena Svećeničkog Bratstva sv. Pija X. zatvara mnoga vrata. I ako i to! Dragi će ih Bog otvoriti ako on to tako želi. Moramo biti kršćani ovoga stoljeća. Dakle, prenositelji Krista. To je sve!Svjedočanstvo vjernosti našim staleškim dužnostima

To je stvarnost: danas ima mučenika. Neprijateljstvo između svijeta i Crkve bolno nas podsjeća na ovu stvarnost jer svaki dan ljudi umiru! Svaki dan umiru kršćani za svoju vjeru u našega Gospodina! Stoga ne držim pesimističnim reći vjernicima: budite spremni! Nema razloga za paniku! To ne bi bilo od pomoći. Kako ćemo se pripravljati? Vršeći svoje staleške dužnosti. Tako što smo veoma vjerni u malim stvarima i sve činimo iz ljubavi prema Bogu. To iziskuje određeni napor, malenim stvarima svagdašnjice posvećivati svoju pažnju ipak je istinski napor. Svagdanji život se može proglasiti nebitnim, međutim, baš se u svagdanje životu čine velike stvari. Ondje se pripravljaju velike stvari.Cilj nove Križarske vojne

Kada pokrećemo Križarske vojne onda je to, dakako, radi dobivanja milosti od Boga. On je onaj koji je rekao: „Molite i dat će vam se!“ Dakle, mi to i činimo. S obzirom na okolnosti u kojima živimo pokušavamo, da se tako izrazimo, jednim udarcem ubiti dvije muhe. Iznijet ćemo ove molitve da dođe kraljevstvo njegovo. On je onaj koji nam je rekao da to od njega trebamo izmoliti; prema tome, možemo biti sigurni da molimo za pravu stvar. Izmolit ćemo pobjedu Bezgrješnog Srca Marijina koju je naš Gospodin posve jasno objavio kao svoju volju: volju da se vidi štovanje njegove Svete Majke skupa sa štovanjem njegovog Presvetog Srca.

Molitva je plodonosnija kada je popraćena pokorom i dobrim djelima. Kada pogledamo što oduzima grijehe – milostinja, kaže nam Sveto pismo, vidimo da ljubav prema bližnjemu pokriva mnoštvo grijeha. Sve to ide zajedno. Nalazimo se u borbi protiv grijeha, protiv sila zla, đavla i njegovih pomoćnika. Kao što ovaj bezbožni svijet pokušava uprljati duše po napastima i grijehu, kršćanin mora djelovati na duše prema dobru.Duh nove Križarske vojne

Treba nam približiti Boga po molitvi, budući da je ovo prvo sredstvo, ali ne samo po molitvi. O ovome se Nadbiskup veoma lijepo izrazio rekavši: „Moramo sveudilj moliti!“ To znači, ovo jedinstvo s Bogom koje pronalazimo u molitvi, mora nas pratiti u svagdašnjem životu. Jasno je da će to biti život ljubavi. Moramo biti blizu Bogu. To je sve. Vjerujem da onda, ako se u našoj situaciji može nešto reći o tome što valja činiti, moramo potražiti svoje utočište u Božjoj blizini.Križarska vojna moljenja svete Krunice 2014.
Od 1. siječnja do 8. lipnja 2014.
Cilj: 5 milijuna Krunica

1)     Kako bi se zazvala posebna zaštita Bezgrješnog Srca Marijina na djela Bratstva
2)     Za povratak Tradicije u Crkvi
3)     Za pobjedu Bezgrješnog Srca Marijina po posveti Rusije.

Sredstva:
1)     Molitva i pokora, kako je to zahtijevano u Fatimi;
2)     Posvećenje vršenjem staleških dužnosti
3)     Duh žrtve u sjedinjenju sa svetom Misnom žrtvom.
Uključimo se velikodušno u ovaj pothvat koji je toliko potreban za obnovu današnje Crkve i spasenje duša! Molimo svakodnevno svetu krunicu na nakane križarske vojne!

Na kraju naznačenog termina, uredništvo bloga poslat će obavijest o zajedničkom doprinosu (broju izmoljenih krunica) na adresu Svećeničkog bratstva sv. Pija X., koji će potom ući u službenu statistiku. Vodimo zato obavezno osobnu evidenciju, o čemu možete poslati obavijest (kao i svako drugo pitanje, komentar ili prijedlog) na adresu:


christusrexhrvatska(ET)gmail.com

3 komentara:

 1. Odlicno!
  Bila sam pomalo razocarana sto se niste vec bili osvrnuli na ovu Krizarsku vojnu Bratstva sv. PijaX. Ali evo , danas ste mi zaista uljepsali dan.
  Iskreno se u vjeri nadam da ce se mnogi citatelji ovog bloga posebno braca i sestre sa ostalih tradicionalnih blogova, takodje pridruziti ovoj krizarskoj vojni molitve i pokore.
  Hvaljen Isus i Marija!

  Roswitha

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja sam se uključio.
   Nije lijepo govoriti o vlastitim dobrim djelima(koja služe ionako za naknadu za sve naše grijehe, propuste...) kao ni o molitvi, ali možda ne bi bilo loše da jedni druge potaknemo, kao i svoje poznate da se uključe u Križarsku vojnu i da mole svetu Krunicu. Od toga će imati koristi i naša Domovina i naš narod!

   Kikii

   Izbriši
 2. U službenom izvoru (pius.info), stoji formulirano: ,,für die Rückkehr der Tradition in der Kirche'' (= za povratak tradicije u Crkvi). Problem bi jedino mogao biti da je stavljeno ,,in die Kirche'' (=u Crkvu), što bi značilo da Tradicija više ne pripada Crkvi, a to naravno nije moguće. Imamo li na umu da smo kao katolici u današnjoj situaciji dužni priznavati legitimnost autoriteta (unatoč tome što on biva zloupotrebljavan od njegovih nosilaca, gdje smo slobodni, dapače i obvezni iskazati otpor), ova formulacija jest potpuno ispravna (i nema nikakvog razloga da je se ispravlja) - Tradicija jest u Crkvi, ali ne uživa ono mjesto i onu snagu koju bi trebala imati; i molimo da se to po Božjoj milosti ponovno uspostavi (što naravno po sebi podrazumijeva obraćenje onih koji su zastranili da slijede puteve modernizma).

  O pravom značenju pojmovlja 'koncilske Crkve' objasnio je u ovom tekstu p. Laisney:
  http://archives.sspx.org/miscellaneous/various_churches_fr_laisney_12-21-2012.htm

  OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.