Christus Rex

Svećenička i đakonska ređenja u Ecôneu 2015. godine


"Ad Deum qui lætificat iuventutem meam"


U ponedjeljak 29.lipnja mons. Bernard Fellay zaredio je u bogosloviji u Ecôneu sedam đakona i sedam svećenika Svećeničkog bratstva svetog Pija X. te dva svećenika za kapucine iz Morgona. Na svečanom obredu sudjelovali su mons. Galarreta i mons. Tissier de Mallerais, više od stotinu svećenika Bratstva, deset kapucina, benediktinci uz još nekoliko svećenika prijatelja.

Popeti se u Ecône na ređenja uvijek je ponovno uspinjanje na izvor vlastitog ređenja, k onoj mladosti koja sja na licima ovih mladića, k onoj želji biti čitavi njegovi, samo za Gospodina. Milost koja silazi na ređenike i čijim postajemo oruđem, obnavlja i u drugim nazočnim svećenicima žar onih prvih koraka svećeničkog života. To je vječna mladost koju Gospodin obnavlja u svećeniku, svaki put kad se on uspinje k oltaru, dakle svaki dan.

Obred je bio složen i svečan; mons. Fellay je u propovijedi puno inzistirao na svećeničkim krjepostima i na odricanju od svijeta: nužno odvajanje od onog „svijeta grijeha“ koji sveti Ivan uvijek ističe u Evanđelju, a koji, naprotiv, Koncilska Crkva, griješeći, želi prigrliti. Nakon Monsinjorove propovijedi uslijedio je njezin prijevod na kaldejski jezik, Abrahamov jezik, dijalekt vrlo sličan onomu koji je govorio naš Gospodin: među ređenicima za đakonat bio je velečasni Sabur, podrijetlom iz kaldejskog obreda pa je mnogobrojna zajednica kaldejskih prognanika bila nazočna na njegovom đakonskom ređenju.


don Massimo


1. Ređenici kreću iz sakristije gdje su se obukli


2. Ređenici đakoni


3. Ređenici svećenici


4.  Celebrant mons. Bernard Fellay


5.  Predaja instrumenata: novi talijanski đakon Caruso Spinelli u prvom planu


6. Svećenici polažu ruke ređenicima


7. Biskupi i svećenici – polaganje ruku


8. Novozaređeni svećenici: sedmorica za Bratstvo, dvojica za kapucine iz Morgona


9. Novi đakoni Bratstva – u prvom redu lijevo kaldejski đakon



Arhiva bloga

Glasnik: