Christus Rex

Pater Franz Schmidberger drugi put boravio među nama


Celebracija svete Mise svih vremena u Splitu
  
Imali smo veliku čast ugostiti patera Franza Schmidbergera, rektora Bogoslovije Presvetog Srca Isusova u bavarskom Zaitzkofenu i dugogodišnjeg bliskog suradnika nadbiskupa Marcela Lefebvrea te prvog Generalnog poglavara Svećeničkog bratstva sv. Pija X. nakon samog nadbiskupa Lefebvrea.

U Hrvatskoj je boravio od 5. do nedjelje 12. srpnja 2015. U petak 10. srpnja u Splitu je celebrirao svetu Misu koju je svojim pjevanjem uveličao muški zbor i potom održao predavanje o temi 50 godina od II. vatikanskog sabora (1965.-2015.) te u nedjelju 12. srpnja 2015. u Zagrebu je na sv. Misi koju je celebrirao pater Marko Tilošanec, prvi hrvatski svećenik koji je primljen u Bratstvo, održao veličanstvenu propovijed o „Strahopoštovanju i nedostatku strahopoštovanja“ te potom i predavanje o istoj temi kao i u Splitu.

Kršćanska kultura bitno je strahopoštovanje u podložnosti i nadređenosti, naredbama radi dobra podložnika, poslušnosti poradi Boga. K ovoj kulturi koja zrači plemenitost, dostojanstvo i ljepotu mora nas vratiti živi Božji Duh. Spoznati Boga, služiti mu u strahopoštovanju bitno je kršćansko ispunjenje života. Stoga se Ona koja je Prijestolje mudrosti naziva majkom lijepe ljubavi i straha Božjega, spoznaje i svete nade. (Sir 24,18)


Dođi, Duše Presveti, Ti Duše istine, ljubavi i strahopoštovanja, obnovi srca ljudska, obnovi lice zemlje!



INITIUM SAPIENTIAE TIMOR DOMINI –

POČETAK MUDROSTI STRAH GOSPODNJI. (Ps. 110)“


(Odlomak iz propovijedi patera Schmidbergera u Zagrebu 12. srpnja 2015.)



Ovdje donosimo fotografije koje nam je poslao jedan prijatelj iz Splita:


Zahvala nakon svete Mise

 
Pater Schmidberger s paterom Tilošancem na početku predavanja
 
 
Ugodno druženje sa skromnim, vedrim i dragim Paterom


Dragi Pater, zahvaljujemo Vam od srca za Vaš posjet Lijepoj Našoj, za dojmljiva predavanja i propovijed i nadamo se da ćete nas uskoro ponovno posjetiti i učvrstiti u čuvanju svete katoličke vjere koju nam sa svih strana danas žele oduzeti!


Jedan vjernik

Arhiva bloga

Glasnik: