Christus Rex

Masonerija želi uništiti vjeru V.


Sotonin cilj, ideal sljedbi je protjerati Isusa Krista iz svijeta, zatrti i spomen na njegov nauk i oteti mu duše; valja dakle, drage Sestre, ljubiti Isusa Krista, sjediniti se s Isusom Kristom, oponašati Isusa Krista, osvajati duše za Isusa Krista. Valja ljubiti Isusa Krista i trebamo se ujediniti s Isusom Kristom. Ljubimo ga kao djevice i zaručnice; bacimo pred njegove svete noge naše ljiljane kojima je On sam dao da rastu, perući ih svojom predragocjenom Krvlju, a čiji će miris udahnuti On sam.Naša je Družba ponajprije djelo ljubavi; poradi toga ne prima nego duše pune velikodušne, tankoćutne i goruće ljubavi. Eto, zašto smo se posvetile Srcu Isusovu, središtu ljubavi; eto, zašto smo se privile oko Euharistije, remek djela Ljubavi. Euharistija je Bog s nama i omogućuje nam pričešćivanje Ljubavlju, stvarno jedinstvo s Isusom Kristom. Moramo slaviti Isusa Krista klanjanjem: s beskrajnim poštovanjem, živom vjerom i krepošću vjere dovedene do svog najvišeg stupnja, do prispijeća u Isusu Kristu, vjere koja se iz naših duša uspinje k Njemu i po Njemu do obožavanog Trojstva.

Posvetimo svoja srca da utažimo, koliko je god moguće, goruću žeđ koju ima Isus Krist želeći da ga upoznaju i ljube njegova stvorenja. Usuprot profinjenostima pakla, želimo darovati Isusu Kristu sve nježnost ljubavi koja ne zamjera, koja prinosi zadovoljštinu, koja sve dijeli, a ništa ne odbacuje; ljubavi koja izmamljuje Srcu Ljubljenoga tajne njegove goruće ljubavi, silne revnosti, njegovih agonija, njegovih boli, njegovih žrtava; ljubavi koja daje život za život i koja je na slavu Božju spremna dati svoju Krv. Eto, zašto se trudimo ostvariti želje Srca Isusova. Eto, zašto tražimo u Bezgrješnom Srcu Marijinu, izvoru nježnosti i ljubavi,koje je u posljednjim godinama svoga života izgorjelo u mučeništvu ljubavi, uzor naših osjećaja i našega života. Eto, zašto mi nudimo sve kao i nas same kako bi  Srce Isusovo bilo većma ljubljeno.

 Valja oponašati Isusa Krista. Pakao želi uništiti nauk Isusa Krista? Mi ćemo ga slijediti i oponašati što je moguće bolje, upravo u onome što je u opreci s paklenim naukom sljedbi. One propovijedaju oholost, pobunu, neovisnost; a mi ćemo naučiti u školi Srca Isusova, da bismo ih živjele s trajnim nastojanjem, “krjeposti blagosti i duboke poniznosti koje s poslušnošću i žrtvom čine temelje naše Družbe“.
Težit ćemo za tim da od savršenosti poslušnosti stvorimo prepoznatljivo obilježje naše Družbe“

[Peti dio odlomka iz okružnice blažene Marije Deluil-Martiny, herojske utemeljiteljice sestara Kćeri Srca Isusova od 8. prosinca1882.godine]

Arhiva bloga

Glasnik: