ponedjeljak, 3. veljače 2014.

Mladić u paklu

 
Godine 1948. u Londonu je živjela udovica od 29 godina, veoma bogata i dosta mondena. Među kicošima koji su posjećivali njezinu kuću zamjećivao se mladi lord, ne baš primjerena života.
 
Jedne noći, oko ponoći, gospođa je upravo čitala neki roman da bi lakše usnula. Čim je ugasila svijeću kaneći spavati, zamijeti da se neka čudna svjetlost, koja je dolazila od vrata, sve više i više širila po sobi. Začuđena, široko je otvorila oči, ne znajući sebi objasniti ovu pojavu. Sobna se vrata lagano otvoriše i pojavi se mladi lord koji je sudjelovao u njezinu razuzdanu životu.

Prije nego što je ona uspjela izustiti riječ, mladić joj priđe bliže, uhvati je za zapešće i kaže na engleskom: „Postoji pakao gdje je vatra!“
 
Bol, koju je jadnica osjetila na zapešću, bila je takva da se onesvijestila. Kada je nakon pola sata došla k svijesti, pozva sobaricu koja, ulazeći u sobu, osjeti jak smrad paleži. Sobarica je ustvrdila da je gospođa na zapešću imala tako duboku opeklinu da se vidjela kost, a bila je veličine muške ruke. Primijetila je također da je počevši od vrata sag imao otiske ljudskih koraka i da je tkanina izgorjela od jedne do druge strane. Sljedećeg je dana gospođa saznala da je istu noć preminuo mladi lord.
 
[Odlomak don Giuseppea Tomasellija uzet iz: "L'inferno c'e". Imprimatur: Catania 22-11-1954]

2 komentara:

 1. Teška tema, ali toliko stvarna. Koliko su se samo ljudi plašili pakla u prošlosti...i spašavali svoju dušu! Danas se plašimo viška kilograma, bora, bolesti, recesije...Možda nikada luđe generacije nisu živjele na zemlji. Možda nikada duše nisu padale kao pahulje snijega u pakao kao danas.
  Kako modernisti i njihovo proljeće u Crkvi utječu na spašavanje duša...Bože dragi, otvori oči našem narodu i raskrinkaj modernističku himbu! Radi spasenja duša!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Traže se sveti svećenici koji će s propovjedaonica grmjeti o paklenoj kazni. U narodu je uvelike nestalo straha Božjega. Mislim da bi moju izjavu potpisao naš hrvatski i katolički ponos i dika, mučenik 20. stoljeća i kardinal Svete Rimske Crkve - bl. Alojzije Stepinac!

  Oggy

  OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.