četvrtak, 6. veljače 2014.

Progon kršćana u cijelome svijetu


 
Kršćanska karitativna organizacija Open Doors objavila je svoje godišnje izvješće o progonu kršćana po cijelome svijetu.
Nijedna se druga vjerska skupina toliko ne progoni diljem svijeta kao kršćani. Preko 100 000 kršćana diljem svijeta žrtvama je progona. Država koja najgore progoni i dalje je komunistička Sjeverna Koreja, a gotovo sve su ostale zemlje države s islamskom prevlašću.

Tko u Sjevernoj Koreji posjeduje Sveto pismo, sudi ga se na smrt ili obitelj doživotno odlazi u radni logor komunističkog vođe Kim Jong Una.
Po podacima Open Doorsa jako je porastao progon kršćana u islamskim državama u Africi. Nakon Sjeverne Koreje na mjesto broj 2 na popisu najgorih država progoniteljica dolazi Somalija, a Sirija se nalazi na trećem mjestu.

Druge zemlje u kojima je za kršćane osobiti pogibeljno jesu Irak, Afganistan, Saudijska Arabija, Maldivi, Pakistan, Iran i Jemen. Popis 50 najgorih progonitelja kršćana spominje 36 islamskih zemalja. Dok se muslimanski građani po europskim državama slobodno mogu razvijati i ovdje mogu širiti svoju krivu religiju, kršćani se u svojim matičnim zemljama progone sve do pogubljenja. Kraj progona kršćana ova organizacija ne vidi.
Zbog terora komunističkih FARC pobunjenika u Kolumbiji sve više stradaju kršćani po čemu se ta zemlja u indeksu progonitelja popela na mjesto 25. I na Šri Lanki jača teror protiv kršćana: prošle su godine islamisti izvršili 50 napada na kršćane.
Narodna Republika Kina, jedan od najvažnijih gospodarskih partnera europskih kršćanskih zemalja, nastavlja s ugnjetavanjem kršćana. Oni se moraju registrirati i tako se lako mogu izložiti pritisku. Katolička je Crkva i dalje zabranjena i mora djelovati u podzemlju. Situacija je još gora u komunističkom Vijetnamu koji se u indeksu nalazi na mjestu 18.

Molimo se za kršćane i mnogobrojne mučenike svagdje po svijetu koji zbog svoje vjere u našega Gospodina Isusa Kristu prihvaćaju teške patnje i idu u smrt.

Izvor: pius.info

Broj komentara: 8:

 1. Čekajte samo da nam prof. Kovač objasni neke stvari:

  ,,muslimanska vjera u svojoj srži izrazito plemenita’’
  ,,islam ima puno potencijala; to je jedna lijepa religija ako je se zna smjestiti u vremenu i prostoru’’ (http://christusrexhrvatska.blogspot.de/2013/09/semper-infideles-ii.html)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. A progon kršćana gotovo svugdje gdje zagospodari islam(kršćane se masakrira, razapinje, žene i djevojke odvodi i siluje, djecu otima...), vjerojatno se samo odgovor na njihovu nesposobnost spoznati ovo što Kovač i slični uspijevaju.

   Kikii

   Izbriši
  2. Oni nisu osjetili muslimansku "plemenitost" na svojoj koži. Kovaču s kbf-a, trebalo bi podastrijeti dokumentaciju i fotografije o pokoljima Hrvata u Bosni i Hercegovini. Mislim da ne bi više pričali gluposti i izgovarali ode islamu, već bi upoznali njegovu destruktivnu, sablažnjivu i odvratnu prirodu. Oggy

   Izbriši
 2. Uzmimo žalostan primjer pakistanske šesnaestogodišnje kršćanke Samariye Nadeem. Prošli je tjedan oteta. U sve je upleten lokalni imam. Roditelji su protestirali, a civilne vlasti ne reagiraju.
  Svake se godine u Pakistanu otme nekoliko stotina kršćanskih djevojaka. Razlog - bogatiji muslimani žele imati više žena. Otmu kršćanske djevojke, ožene ih i prisiljavaju da prijeđu na islam. Nakon vjenčanja one podliježu islamskom zakonu i ne mogu natrag.
  Ovakve i slične pojave događale su se i po našim krajevima do u drugu polovinu 19.stoljeća. Ali mi brzo zaboravljamo. Glavno je danas napadati tradicionaliste-ta, oni su opasni.
  Odrekli smo se katoličke države, a sada se odričemo i kršćanskih zakona i kulture što je logična posljedica. U biti, slijepe i ograničene generacije koje ne znaju kakve sve blagodati daje kršćanko društvo i zakonodavstvo, idu prema ponoru.
  Ionako nas tijekom školovanja zasipaju crnim legendama o zlim katolicima i kršćanima, a svim ostalima koji su dobri, plemeniti i neiskvareni. Sada i teolozi s tim jadnim studentima teologije i bogoslovima dovrše proces deformacije: posve izluđuju te mlade zanesenjake toliko udaljene od stvarnosti, prosječnom promatraču nerazumljive i dosta smiješne.
  Možda se bliži vrijeme u kojem će naša djeca sve ovo plaćati ponovno dankom u krvi.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 3. Svakom muslimanu kojemu pronađu Bibliju sudit će po šerijatskom zakonu. Sve ovisi o milosti vlasti. Smrtna kazna, dugogodišnji zatvor, mučenja, oduzimanje imovine i svih građanskih prava. Najblaža kazna je protjerivanje iz zemlje.

  Oggy

  OdgovoriIzbriši
 4. Španjolski kardinal optužen zbog homofobije i mora pred sud. Crkvene strukture po Zapadu su dosada pokazivale više straha od novinara nego od Gospodina. Politički korektan jezik nas dovodi do bezizlazja.
  Vrijeme dijalogizma je prošlo. Čini se da počinju progoni i po Europi!
  Daj Bože snagu ovom kardinalu kao našem blaženom kardinalu Stepincu!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 5. Obrisana dva komentara zbog neprikladnosti izjava i osobnih prepirki.

  OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.