Christus Rex

Duhovna obnova (Jaidhof, 6.-8. 3. 2020.) – kratki izvještaj


K
ao što je bilo najavljeno, prošloga vikenda (6.-8. ožujka) održana je duhovna obnova na hrvatskomu jeziku u dvorcu Jaidhof, sjedištu Austrijskoga distrikta FSSPX-a.
Ovo je treća godina za redom da se održava duhovna obnova, koja je i ove godine bila veoma dobro posjećena. Interes je ove godine čak premašio predviđene kapacitete od 30-ak sudionika, koji su pristigli iz svih četiriju centara u kojima Svećeničko bratstvo služi sv. Mise u Hrvatskoj, te iz iseljeništva.


U skladu s ustaljenim pravilom, duhovna obnova održavala se u šutnji, a tema je prema najavi bila četiri posljednje stvari (smrt, sud, pakao, raj). Održana su četiri nagovora popraćena razmatranjima, jedno poučno izlaganje i završno predavanje, uz svakodnevnu sv. Misu, pobožnost Krunice uz klanjanje pred Presvetim, Križni put, slušanje duhovnoga štiva uz obroke, te mogućnost za duhovni razgovor i pristupanje sakramentu sv. Ispovijedi.

Molimo da ova duhovna obnova donese što veće plodove svim sudionicima te se nadamo da će se u budućnosti moći održati u češćim terminima.

Arhiva bloga

Glasnik: