Christus Rex

Babilon


Druga Sinoda o obitelji završava sutra u nedjelju, 25. listopada i svi promatrači se pitaju što bi iz toga moglo proisteći…

Jedno povjerenstvo stručnjaka koje će proučavati pitanje rastavljenih i civilno-pravno ponovno vjenčanih katolika? Posinodsko apostolsko pismo pape Franje? Doktrinarni dokument o braku i obitelji? Nakon više od dva tjedna rada nitko ne zna što dolazi. No cjelokupni dojam je dojam velike dogmatske pomutnje i najdubljeg jaza između sinodskih otaca.

Naravno,oni će govoriti o „sinodskoj polifoniji“ ili „kolegijalnoj simfoniji“ da sakriju pravu kakofoniju. Kako bi maskirali stvarnu pogibelj raskola koji je de facto, reći će da se došlo do „diferenciranog suglasja“ da se uporabi zamagljujući izričaj slavnog Kaspera. Onda će se stručnjaci susresti kako bi pokazali da će svatko, opet ponovno, i dalje tražiti…

Ali iza cijele ove retorike i cijelog ovog prenemaganja razorna kolegijalnost će svakoj biskupskoj konferenciji dopustiti da u praksi čini ono što želi: što jednima ostaje doktrinarna zabluda, drugima je pastoralna istina. Grijeh za kardinala Caffarru iz Bologne, milosrđe za kardinala Marxa iz Münchena!

Aggiornamento, otvorenost za modernost i kult čovjeka…Otkada su počeli slušati svijet, ni o čemu u Crkvi nisu više postigli suglasje. S tim u vezi Isus kaže: „Blaženi oni koji slušaju riječ Božju i čuvaju je!“ (Lk 11,28)

Izvor: fsspx.de


Arhiva bloga

Glasnik: