Christus Rex

Papa Franjo primio biskupa Fellaya


Papa Franjo je u petak, 1. travnja 2016. u 17 h, primio u Domu svete Marte Generalnog poglavara Svećeničkog bratstva sv. Pija X., biskupa Bernarda Fellaya, i drugog Generalnog asistenta, p. Alain-Marc Nélija.

Osim kratkog susreta u Domu svete Marte 13. prosinca 2013., biskup Fellay nije imao priliku susresti Papu od njegovog izbora 2013. Ipak, Papa je primio neke argentinske svećenike Bratstva glede upravno-tehničkih poteškoća koje se tiču odnosa Argentinskog distrikta s državom.

Papa Franjo želio je imati privatni i neformalni susret bez službenog ozbilježja audijencije. Susret je trajao 40 minuta i protekao je u vrlo srdačnoj atmosferi. Na kraju razgovora je odlučeno da će se tekuća komunikacija nastaviti. O kanonskopravnom položaju Bratstva nije izravno bilo riječi; papa Franjo i biskup Fellay složni su da komunikaciju treba nastaviti bez žurnosti.

Sljedećeg jutra, u subotu, 2. travnja, susreo se biskup Fellay s nadbiskupom Guidom Pozzom, tajnikom Papinskog povjerenstva Ecclesia Dei, u slijedu uobičajenih odnosa između Bratstva i tog Povjerenstva nakon doktrinarnih razgovora od 2009.-2011. i posjeta nekoliko prelata od 2015.-2016. god.

Izvor: DICI od 4. travnja 2016.

Arhiva bloga

Glasnik: