Christus Rex

Oblačenje u Göffingenu


Sunčeve zrake probijaju kišne oblake kada sestre Svećeničkog bratstva sv. Pija X. idu u svečanoj procesiji na treću nedjelju nakon Uskrsa, nakon svečane Mise, prema kipu Majke Božje u dvorištu Novicijata sv. Pija X. u Göffingenu.

Radosni dan započeo je sa svečanom (trojnom) Misom tijekom koje je jedna članica zajednice sestara primila redovničko odijelo. Došli su na taj obred p. Repp, prior iz Saarbruckena i misnik, rođaci, poznanici, prijatelji i puno članova KJB-a (Katoličkog pokreta mladih). U obredu su sudjelovali p. Trutt, koji je sestrama propovijedao pripravne duhovne vježbe i p. Bialek, prior iz Göffingena.

Nakon Creda je himnom ,,Veni Creator“ zazvana pomoć Duha Svetoga, na što je p. Repp u propovijedi jasnim riječima koje potiču na razmišljanje objasnio veličinu duhovnog poziva i evanđeoski savjet poslušnosti. Koliko se danas krivo shvaća redovnički život, u kojemu se upravo dragovoljnom poslušnošću poglavarima postiže prava nutarnja sloboda, sloboda za kojom svjetski ljudi trče, a ipak je nikad ne postižu, budući da su kroz varljive slike u brojnim stvarima prepustili svoju slobodu svijetu i neobuzdanom egoizmu.

Nakon propovijedi pristupila je postulantica u pratnji poglavarice i odgojiteljice novakinja pred oltar i pozvana je svojim svjetovnim imenom u oltarni prostor. Ondje je primila redovničko odijelo, bijeli veo novakinja i svijeću. Nakon toga je napustila kapelu i vratila se u odijelu Kristove zaručnice natrag u crkvu da bi položila svoje prvo obećanje vjernosti i primila blagoslovljenu krunicu, medaljicu sv. pape Pija X., koju sve sestre nose vidljivo nad škapularom, i naravno primila svoje novo redovničko ime.

Vrativši se u klupu, nastavila se Misa s Prikazanjem.

Sestre koje su se okupile iz 4 zajednice pjevale su na složan i odmjeren način gregorijanske napjeve, koje posebno njeguju. Kako je latinski jezik slika univerzalnosti Crkve, tako je upravo gregorijanski koral dokaz njezinog jedinstva i uzvišenosti u božanskom kultu. Nekoliko članova KJB-ovih susreta zborova koji su doputovali izbliza i izdaleka, pridonijeli su svečanosti tog trenutka s više pjesama i violinskih skladbi.

Nakon zajedničke fotografije i srdačnih čestitki pozvale su sestre sve goste na aperitiv u dvorištu samostana. Kao i toliko puno puta, pokazala se ponovno i tog dana povezanost i obiteljsko sudjelovanje katolika vjernih tradiciji koji se već godinama zajednički i uzajamno jačaju u vremenima krize i propadanja vjere i zato se trude ostati vjerni svojoj vjeri i tradicionalnoj liturgiji.

Nakon ručka i ugodnog druženja milosni je dan zaključen večernjom i klanjanjem, koje su sestre uzveličale divnim pjevanjem.

Gospodine, podari nam puno svetih redovničkih zvanja!

Izvor: fsspx.deArhiva bloga

Glasnik: