Christus Rex

Apostolski nalog za biskupska posvećenja u Ecôneu 30. lipnja 1988. god.



Kao sastavni dio obreda biskupskih ređenja čita se apostolski nalog (mandatum) koji izdaje Sveta Stolica imenujući kandidata koji će biti posvećen za biskupa i odobravajući da se provede obred ređenja. Kako u iznimnoj situaciji krize koja je zahvatila Crkvu taj nalog za biskupska posvećenja 1988. nije mogao biti dobiven od Svete Stolice, a predstojala je potreba da se posvete novi biskupi radi nastavljanja djela obnove Tradicije nužnoga za opstanak i obnovu Crkve, sastavljen je nalog prema duhu Katoličke Crkve kojoj smo obvezni biti vjerni u njezinoj Tradiciji i koja u takvoj iznimnoj situaciji iz svoga bića proviđa ono što su autoriteti Crkve svojim zloporabama nepravedno uskratili.

Imate li apostolski nalog?
Imamo.
Imamo ga od svete Rimske Crkve koja je uvijek vjerna predajama primljenim od apostola te nam propisuje da te tradicije, tj. polog vjere, vjerno prenosimo svim ljudima za spasenje njihovih duša.

Budući da su od Drugoga vatikanskoga sabora sve do današnjega dana autoriteti Rimske Crkve zadahnuti duhom modernizma i tako djelujući protiv svetih predaja zdrave nauke ne podnose... odvraćaju uši od istine, a okreću se k bajkama, kako to sv. Pavao govori u svojoj Drugoj poslanici Timoteju (4, 3-4), smatramo sve kazne i cenzure koje su nametnuli ti autoriteti nevaljanima i ništavnima.

A i ,,ja se već žrtvujem i vrijeme moje smrti blizu je“. Čujem glasove koji me zovu da im se dade kruh života koji je Krist. Zato se smilujem nad narodom i ozbiljna mi je zadaća predati svoju milost biskupstva ovim veoma ljubljenim svećenicima da bi i oni mogli podjeljivati milost svećeništva mnogim klericima svetoga života formiranima prema tradicijama svete Katoličke Crkve.

Prema tome nalogu vječno vjerne svete Rimske Crkve izabiremo ove prisutne svećenike za biskupe svete Rimske Crkve kao pomoćne biskupe Svećeničkoga bratstva sv. Pija X.:

Velečasnog oca Bernarda Tissier de Malleraisa
Velečasnog oca Richarda Williamsona
Velečasnog oca Alphonsa de Galarretu
Velečasnog oca Bernarda Fellaya

Arhiva bloga

Glasnik: