subota, 2. studenoga 2013.

Sadašnja situacija u Crkvi jedna je od najtežih u njezinoj povijestiDiktatura mišljenja u kojoj živimo odražava se također i u crkvenom životu. Izdavaštvo spremno poticati samo nešto fantastično, nečuveno, irealno, te kritizirati prošlost jer je prošla i predviđati budućnost samog svjetla, posvemašnjih pobjeda čovječanstva, slušajući u tome zakon nametanja proizvoda, potraživanja potrošača, dakle u svrhu dobitka, danas je jedna od rana i u Crkvi. Danas, svakog teologa koji prolazi kao ikonoklast, osloboditelj, inovator, uhvati uslužno izdavaštvo koje preko svih kanala društvenih sredstava priopćavanja proširuje ove ugodne nesuglasice, ovo ikonoborstvo iz ljubavi prema udobnosti i uspjehu. Divizam teologa, pisaca, protestnih osoba: to je bol, patnja za današnju Crkvu. Oni koji ocrnjuju prošlost Crkve kako bi time ustvrdili da će upravo po nijekanju prošlosti Crkva ponovno izroniti vjerodostojnijom. […] Sadašnja situacija u Crkvi jedna je od najtežih u njezinoj povijesti jer je ovaj put ne zahvaća vanjski progon, nego izopačenje iznutra. Još gore. Ali vrata paklena neće nadvladati.

[Misao kardinala Giuseppea Sirija uzeta iz časopisa "Renovatio", VI, 1970.]

Broj komentara: 8:

 1. ,,Oni koji ocrnjuju prošlost Crkve kako bi time ustvrdili da će upravo po nijekanju
  prošlosti Crkva ponovno izroniti vjerodostojnijom", neprijatelji su Katoličke Crkve, antikristi i
  heretici koji žele stvoriti novu Crkvu bez Boga.
  Zanimljivo bi bilo pročitati kako bi ovu kardinalovu rečenicu koju sam izvukao iz konteksta danas dopunili sv. Atanazije Aleksandrijski, sv. Benedikt Nursijski, sv. Bernard od Clairveauxa, sv. Dominik de Guzman, sv. Katarina Sijenska, kao i mnogi sveci koji su propovijedali pravoga Boga, Krista i Evanđelje, borili se protiv krivovjerja svih vrsta, te milošću Božjom branili Katoličku Crkvu!
  Što bi ti sveci i blaženici rekli takvim današnjim teolozima koje je kardinal Giuseppe Siri
  spomenuo?
  Što bi im rekao sâm Gospodin?

  Augustin

  OdgovoriIzbriši
 2. Kardinal Giuseppe Siri, za kojega se tvrdi da je bio četiri puta papabile, oštro se suprotstavljao modernističkoj pohari. Hrabro je podigao svoj glas protiv Rahnera, De Lubaca i ostalih progresističkih korifeja.
  Preporučujemo njegovu knjigu "Getsemani-Riflessioni sul Movimento Teologico Contemporaneo" koju se može besplatno preuzeti s interneta.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 3. Tek na drugome svijetu saznat ćemo koji je bio Božji promisao da kardinal Siri (1906.–1989.) nije izabran za papu. Već samo to bilo bi dovoljno da se koncilska revolucija nikad ne dogodi, odnosno obustavi. I kako je ovaj veliki prelat sam tumačio - da je nova misa Božja kazna zbog svećenika koji su nedostojno celebrirali stari obred; naslućujemo da se u tom pristupu nalazi odgovor.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Zahvaljujem Vam na pojašnjenju i što mi čuvate 'leđa'!
   Napravio sam jedan smiješan lapsus. Inače sam sklon duhovitostima ali ne onakvima!
   PS
   Ako biste bili u prilici napisati jedan post o katoličkome monaškom pustinjaštvu
   bio bih Vam veoma zahvalan. Bog s Vama, a Bezgrešna Djevica uz Vas!+

   Augustin

   Izbriši
  2. Nije bilo upućeno meni, no dopustite mi primjetiti:
   U svakom slučaju, doza duhovnosti katoličkog monaškog pustinjaštva nužna je današnjim tradicionalistima ako žele preživjeti u ovo vrijeme otpadništva. U pustinji modernizam iščezava, versus populum i govor o nastavku reforme obična je smijurija, a Rahnera, Kunga, De Lubaac, ili pak naše: Šaška, Matulića, Kovača i slične lako se može prozreti.
   Prijeko bi bilo potrebno na jednom od naših otočića "osoposobiti" neku napuštenu kapelicu ili staru kuću "remete" za duhovne vježbe i povremeni bijeg iz ovoga svijeta.
   Porta Coeli primjerice-kuća FSSPX-a za duhovne vježbe također je jedan takav otočić, pribježište u kojemu se vjernik može povremeno zakloniti od buke svijeta.
   Nadamo se da će ovakvi projekti zaživjeti kada Bratstvo dođe u Hrvatsku. Dotada ćemo čekati...

   Kikii

   Izbriši
 4. Tko sam ja? Kakav sam katolik? Gdje je moje mjesto u Katoličkoj Crkvi?
  Što od mene očekuje Gospodin?
  Cijelu Hrvatsku na izvjestan način prilagođen svakodnevici trebalo bi na jednu godinu
  pretvoriti u remete ili pustinjački stan, te provesti korijenitu duhovnu Katoličku obnovu, bez upliva kvaziduhovnosti modernizma i voditelja duhovne obnove poput:
  Šaška, Matulića i njima sličnih pionira Nove teološke škole.
  A Rahnera, Künga, De Lubaaca s njihovim protestantskim i ostalim herezama izbaciti
  sa polica svih Katoličkih sveučilišta.
  Mnogi katolici nisu svijesni kakvim su 'otrovima' svakodnevno izloženi.
  Njima će Gospodin biti beskrajno milosrdan zbog njihova neznanja, a onima koji su nositelji zaraze Bog će veoma strogo suditi!
  Modernisti su koncilom osudili smisao postojanja Katoličke države, a danas zahvaljujući istom "odličnom" koncilu u vlasti države na svim njenim razinama i ostalim institucijama imamo za predstavnike: komuniste, liberale, mediokritete, diletante, kriminalce svih vrsta, ulizice, psihičke bolesnike, razvratnike, ego-manijake, kompleksaše, lokalne šerife, neofašiste, nihiliste, new age pristalice i td...
  Originalni Babilon 21. stoljeća!
  Katolici jedini u svijetu nemaju svoj vojno-politički blok, koji će biti jamac njihove sigurnosti
  i prosperiteta po učenju Crkve i njene kulture!
  Ozbiljna i zanimljiva činjenica!
  Neprijatelji Katoličku Crkvu slabe i razbijaju iznutra, a naivci koji se drže katolicima oduševljeno im plješću, nesvjesni činjenice kako plješću svojoj propasti u ovome i idućemu
  životu, odnosno smrti.
  Gospodine spasi nas!!!
  +
  Augustin

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Upoznah nedavno jednog Parižanina koji odlazi na misu u St. Nicolas-du-Chardonnet i zove se Remy, kao slavni biskup u jednom od najznačajnih trenutaka Božje providnosti u povijesti Evrope pokrstio franačkog poganskog kralja Klodovika/Clovisa. Neka nam Bog opet providi jednog Remigija i katoličke državnike.

   Izbriši
  2. Daj Bože da Ti se želja uskoro ispunila.

   Kikii

   Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.