četvrtak, 14. studenoga 2013.

KKKGeneralni savjet AFŽ-a? Predstavništvo nekog lokalnog umirovljeničkog društva?

Ne! Generalna uprava redovničke zajednice u Katoličkoj crkvi, pod nazivom Klanjateljice Krvi Kristove!


Nešto je trulo u državi Danskoj...

Broj komentara: 7:

 1. Koliko god bile stare ili bolesne, u habitima s prekrasnim predkoncilskim koprenama časne sestre izgledaju kao kraljice, jer sliče nebeskoj Kraljici.
  Na ovoj prvoj fotografiji, nažalost, vidimo nekoliko nasmiješenih bakica.
  Bože dragi, koliko je samo ženomrstva u pokoncilskim reformama.
  Inače, i naše Klanjateljice imaju tri, četiri monture. Najbolja je ona bezhabitna, k tome natapirana kosa! Daleko od bilo kakve estetike!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Feministički pokret zapravo nastoji od žene stvoriti muškarca. Uništavajući njihovu međusobnu različitost koja (u braku) dovodi do kompatibinosti i nadgradnje. Na kraju žene koje poslušaju kneza ovog svijeta izgube svoje vrline ženstvenosti (žensku toplinu, karakterističnu majčinstvu, ali svojstvenu ženama općenito, pa tako i onima koje nisu majke; isto tako i sposobnost tihog podnošenja patnje idealno utjelovljenu u najsavršenijem od svih Božjih stvorenja, Blaženoj Djevici), a ne zadobiju vrline muževnosti. Takve žene na kraju provode život u frustracijama, mrzeći i ono što jesu i one što bi željele biti, a očigledno da ne mogu.

   Izbriši
  2. Čudi me da Vam to nije poznato: naše Klanjateljice nemaju niti jedne monture! Uopće nemaju više službene odore (habita) tako da ih se može vidjeti u svakakvoj odjeći. Poneke nose još onu odoru koju su nekada imale iz svoje mladosti. Dakle, nihova službena odora je civilna odjeća!
   Jole

   Izbriši
 2. Kad se usporede dvije donje slike, što je to nego promjena vjere?

  OdgovoriIzbriši
 3. Isprva su postojali autentični redovnički znakovi, a poslije je modernizam relativizirao iste. Sekularizam ih je u potpunosti odbacio pravdajući se modernističkom logikom kako se duh mora prilagoditi potrebama novog vremena u ime slobode koji se podmuklo i ležerno pretvorio u fantoma laži, iluzija i obmane.
  Velika šteta!
  Crkva vrvi duhovnim slijepcima na tom fantomskom zapadu!
  Da Katolička Crkva krene naprijed mora se vratiti natrag!

  Augustin

  OdgovoriIzbriši
 4. Danas se u zap. Europi samo klauzurne redovnice i monahinje poprilično drže svojih tradicionalnih habita. Prekrasno im stoje. Odišu takvim dostojanstvom da samo katolkinje tako izgledaju. Čovjek bi gledajući ih pomislio da su u osobnoj pratnji Bezgrešne Djevice Marije - što naravno i jesu!

  Augustin

  OdgovoriIzbriši
 5. http://cal-catholic.com/wordpress/2013/11/14/no-more-latin-mass-in-chico/

  OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.