nedjelja, 10. studenoga 2013.

Nadbiskup Lefebvre nas potiče VII.S velikom boli moramo konstatirati da se posljedice koncilske revolucije očito institucionaliziraju i stupaju na mjesto istinskih katoličkih institucija tako da u konačnici prijete isti rezultati kao kod građanskog društva koje tone u permanentnu revoluciju. Naša odlučnost, održati pod svaku cijenu božanske institucije Crkve, širiti ih i razvijati, mora dakle biti čvršća nego ikada; pa ako građanska društva mogu i propasti, Crkva to nikada ne može! Na drugoj strani radosno konstatiramo i kažemo Bogu hvala da tradicionalna djela, i Bratstvo sv. Pija X. kao i druga udruženja istog usmjerenja, doživljavaju stalan rast što je čisto ljudski neobjašnjivo. Još je jedna utjeha i daljnje ohrabrenje da veze između ovih hrabrih inicijativa i Bratstva sve više jačaju.


Iz okružnice nadbiskupa Marcela Lefebvrea prijateljima i dobročiniteljima br. 20 (19. ožujka 1981. god.)

2 komentara:

 1. Pa recite da riječi nisu proročke! Koliko su tek danas istinite.
  Vidimo koliko neprijatelji Crkve uspijevaju u naše društvo, koje su stvorili kilomentri izmoljenih Krunica i žrtva bezbrojnih branitelja, unositi nevjeru i revoluciju što ni komunistima negda nije uspjelo.
  Kako crkvene institucije propadaju, sve je manje prave i organizirane borbe!
  No, Crkva neće propasti i ne može propasti. Nadajmo se da će i naš narod preživjeti jednu od najtežih kušnji u svojoj povijesti.

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. Dakle, učenje revolucije je proizvelo novi bezbožni proletarijat i zavelo diktaturu obmane i iluzija pretvarajući paralelizam u instituciju nove ekumenske Crkve po ljudskom ukusu.
  A tradicionaliste su proglasili hereticima i krivcima za njihove komplekse!
  Tradicionalnu latinsku misu neobičnom i nekatoličkom žestinom mrze kao i njihova zla ekumenska čeljad!
  Misa svih vremena im skida maske i egzorcira od njihove truleži grijeha, te im satire zmijsku glavu koju svakodnevno oholo uzdižu rugajući se Pradavnome.
  Masoni, rotarijanci, krivovjerci i grešnici svih vrsta svakodnevno se množe i okupljaju za posljednji dan kad će doživjeti definitivan poraz od Sina Božjega.
  Bože, blagoslovi spasenjem sve katolike!

  Augustin

  OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.