nedjelja, 1. prosinca 2013.

Misijsko poslanje razlog je progona kršćanaŠto treba držati o takozvanim stručnjacima, osobito o „stručnjacima za ljudska prava“, pokazuje intervju koji je vođen s upravo takvim jednim u novinama Badische Zeitung. Stručnjaka se pitalo o razlozima zbog kojih se progoni kršćane.

Po nalogu Njemačke biskupske konferencije i Evangeličke crkve Njemačke, dakle plaćeno novcima iz crkvenog poreza, Theodor je Rathgeber u intervjuu priopćio uvjerljivu spoznaju da je Kristovo misijsko poslanje razlogom progona kršćana u mnogim zemljama.

Na pitanje: „Zašto se stječe dojam da su pogođeni poglavito kršćani?“, odgovara Rathgeber:

„Ovo ovisi ponajprije posve jednostavno od broja. Kršćanstvo je najveća vjerska zajednica na svijetu i stoga je relativno češće pogođena restrikcijama, osobito ako kršćani žive kao manjina. Velika većina kršćana živi uglavnom u mirnim okolnostima.
Da kršćani budu žrtvama vlasti ili drugih etničkih skupina, postoje osim manjinskog statusa i drugi razlozi. Jedan je zacijelo misijsko poslanje koje je sebi kršćanstvo dalo. To kod drugih vjerskih zajednica ne postoji u ovom eksplicitnom obliku.“

U ovoj izjavi nisu samo krivi ili dvoznačni neki dijelovi (kršćanstvo nažalost nije „vjerska zajednica“ jer ima više kršćanskih vjerskih zajednica; misijsko poslanje poznaju i druge vjerske zajednice, osobito islam), nego su ponajprije beznačajni. Odgovor da je misijsko poslanje razlogom progona kršćana, mogao je Biskupskoj konferenciji dati svaki kršćanin, i to besplatno.

Misijsko je poslanje dao sam Krist da bi po Njemu svi ljudi dospjeli do vječnog života i time do savršenog blaženstva, do cilja svakog čovjeka. Kršćanstvo nije samo dalo misijsko poslanje, nego ovo poslanje potječe izravno od samog Boga, od druge osobe trojedinog Boga.

Kad bi se kršćani povukli u svoju privatnost  i odrekli se svakog apostolata, možda ih se ne bi više progonilo, ali oni ne bi bili više kršćanima.1 komentar:

 1. Zanimljivo!
  U emisiji Mir i Dobro, u jednom prilogu s nekakve Superkoncilske tužaljke dezorijentiranih koncilaša, u lažnoj happy-atmosferi, uvaženi je konc-teolog T.M. izjavio još jednu zabludu (među silnim heretičkim izjavama) prisutnom auditoriju ovim riječima: ,,...države ne postoje radi Kraljevstva nebeskoga!" Smisao misija je obratiti cijeli svijet. Narodi egzistiraju u okvirima država - cilj je da države postanu posvećene i podložene Bogu sa svim svojim zakonima i uredbama kako bi se svijet blagoslovima otvorio Svevišnjemu, tj. spasile nebrojene duše od propasti. Cilj je da čovječanstvo prizna Boga - obraćeno na Katoličku vjeru u Jednoj i Apostolskoj KC!
  Dakle, nesretni se Matulić otvoreno svrstava u neprijateljski i protubožji tabor, a sebe drži za dobrog katolika i uvažena teologa. Tipičan je produkt Koncilske Crkve sveopće katastrofe. O Presveto Trojstvo, oslobodi nas od takvih teologa-rušitelja Katoličke Crkve!
  No, Bezgrešno Srce Marijino po Božanskom Srcu njezina Sina pobjedit će Matulićev bezbožni svijet!!!

  Augustin

  OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.