Christus Rex

Časopis Christus Rex – br. 1


Predgovor

Dragi prijatelji i dobročinitelji,

S velikom Vam radošću predajemo ovaj prvi broj skromnog Glasnika Svećeničkog bratstva sv. Pija X. za Hrvatsku i za Hrvate koji žive izvan svoje Domovine. On nosi programski naslov CHRISTUS REX, jer sva naša molitva, rad i gledanje teže za ostvarenjem prošnje Očenaša: „Dođi kraljevstvo tvoje“. Riječima u Slavi svete Mise želimo vidjeti ostvarenim u cijelom društvu kraljevstvo Krista kao jedinog Svetoga, jedinog Gospodara i jedinog Svevišnjega. (...)

Kao prvu konkretnu mjeru želimo Vam u ne posve redovitim razmacima poslati ovu malenu brošuru koja treba prosvijetliti i ojačati Vašu katoličku vjeru, rasplamsati Vašu ljubav prema Crkvi u njezinoj dvijetisućljetnoj Tradiciji i biti poveznica među katolicima Hrvatske koji razumiju tešku krizu u Crkvi i društvu i koji traže odgovarajuće lijekove. Ovim putem dobit ćete i pokoju aktualnu obavijest. Glasnik se šalje besplatno; no ipak, molimo primatelje za maleni dobrovoljni prilog radi pokrivanja troškova tiska i pošiljke kao i radi proširenja ovog malenog glasila. (...)

Bili bismo nadasve zahvalni kad biste nam poslali adrese novih mogućih zainteresiranih vjernika i kad biste dijelili Glasnik u Vašem krugu prijatelja i poznanika. U ovome prvom broju pronaći ćete ponajprije propovijed i predavanje od 27. travnja i nekoliko drugih dokumenata koji bi Vas mogli zanimati.


Neka trojedini Bog blagoslovi Vas i Vaše obitelji po zagovoru Marije i neka Hrvatsku uzdrži u vjeri katoličkoj!

Pater Stefan Frey
Poglavar Austrijskog distrikta
Jaidhof, na blagdan svete majke Ane, 26. srpnja 2014.


Časopis možete besplatno skinuti s naše stranice na ovoj poveznici.

Ako želite primiti tiskano izdanje časopisa, molimo Vas da nam javite na našu mail adresu:

christusrexhrvatska(et)gmail.com

Arhiva bloga

Glasnik: