Christus Rex

Krvi Kristova, iz Bezgrješnoga Srca Marijina, spasi nas!

T
ko može sumnjati u svoja slatka ograničenja pri Bezgrješnomu Srcu Marijinomu?
Ona je Kraljica Neba i Zemlje.

Daleko i široko proteže se Njezino carstvo. Njegove se granice jedva razlikuju od onih same Predragocjene Krvi: tako se tijesno i mirno isprepliću dvije suverenosti.

Marija drži utjecaj nad Predragocjenom Krvi. Vrši Joj naredbe, i Ona zapovijeda s Majčinim pravom. Pa ipak, i Ona je podanik Predragocjene Krvi i raduje se svojoj pokornosti.

Iz Njezinoga vlastitoga Srca prvo je došla ta Krv; a iz te Krvi proizašlo je i Njezino Bezgrješno Začeće. Bila je to sama služba Njezina Božanskoga Majčinstva da pomaže tu Krv; i ta Krv je bila ona koja je iz čitave vječnosti zaslužila za Nju Božansko majčinstvo. Bila je Predragocjena Krv ta radi koje je Ona patila; ali bila je također i Predragocjena Krv ta koja je pretvorila Njezinu patnju u dostojanstvo i krune.

Ona duguje sve Predragocjenoj Krvi, kojoj Predragocjena Krv duguje Samu sebe. Ipak je rijeka veća od svoga izvora. Predragocjena Krv je veća od Marije; dapače, veća je od čitave beskonačnosti, jer su vode Božanstva preuzele svoj nesputani tok u sebe.

Ali Marija sjedi na svom prijestolju kako bi uzvisila Predragocjenu Krv. Njezina se moć koristi za širenje Njegove vladavine. Njezine molitve podjeljuju milosti koje je On zaslužio za nas, a Njezina svetost, koja raduje nebesa, je spomenik i trofej, uzdignut na slavu ove pobjedonosne Krvi.

(Source : F-W. Faber, Le Précieux Sang ou le prix de notre salut - FSSPX.Actualités - 10/07/2019)

Izvor: Fsspx.news

Arhiva bloga

Glasnik: