Christus Rex

Zlatna obljetnica i prijenos posmrtnih ostataka nadb. Lefebvrea


B
ogoslovija sv. Pija X. koju je 1970. u Ecôneu osnovao nadbiskup Lefebvre, proslavila je 24. rujna 2020. svoju pedesetu obljetnicu.
Pontifikalnu Misu zahvalnicu za ovu zlatnu obljetnicu služio je biskup Bernard Fellay. Prezbiterij bogoslovijske crkve bio je preplavljen velikim brojem prisutnoga svećenstva, unatoč ograničenjima putovanja nametnutim epidemijom. Na ovu obljetnicu doputovali su u Ecône svi članovi Bogoslovije iz Zaitzkofena.

Ulazna procesija s pontifikalne Mise zahvalnice

Oko devetsto vjernika iz Švicarske, Njemačke, Francuske, Italije i nekoliko drugih europskih zemalja sudjelovalo je u obredima, bilo u crkvi ili na parkiralištima, gdje se obred prenosio putem velikoga zaslona.

Pjevanje evanđelja

Propovijed biskupa Fellaya

Prijenos obreda izvan crkve putem velikoga zaslona

Nakon Mise svećenstvo je krenulo u procesiji do grobljanske kripte gdje je položen utemeljitelj Bratstva sv. Pija X. Odatle je lijes svečano prenesen u kriptu bogoslovske crkve, posvećene Bezgrješnome Srcu Marijinu. U kripti je nasuprot glavnom oltaru bio izgrađen sarkofag. Nakon obreda odrješenja lijes je postavljen u novu grobnicu.

Izlazna procesija

Procesija od crkve prema grobljanskoj kripti

Početni obredi u dvorištu bogoslovijskoga groblja

Procesija s lijesom

Kripta crkve pripravljena za obred odrješenja

Obredi odrješenja

Prijenos lijesa u sarkofag

Lijes se polaže u grob nasuprot glavnome oltaru

Lijes je na svome posljednjemu počivalištu

Nakon obreda u bogoslovijskome dvorištu

Nadgrobni natpis

Poslije ručka dan je zaključen s nekoliko svjedočanstava različitih svećenika prisutnih na otvaranju bogoslovije i projekcijom filma koji prati 50 godina „Bogoslovije nade”.

Obred možete pogledati na ovoj poveznici.

Izvor: fsspx.news

Arhiva bloga

Glasnik: