Christus Rex

Križarska vojna sv. krunice za sv. Mise i svećenička zvanja


S
ituacija u svijetu očito se znatno pogoršava. Jedna od najkritičnijih točaka je zabrana javnih Misa. Budući da svi znamo da je sv. Misa poluga koja podiže svijet, ne možemo drugo nego biti zabrinuti za budućnost. Diljem svijeta vjernici i svećenici Bratstva razmjernim se sredstvima odlučno suočavaju s ovom situacijom. U svrhu borbe na prvenstveno nadnaravnoj razini, Generalni poglavar odlučio je pokrenuti molitvenu križarsku vojnu utemeljenu na molitvi krunice.

Točnije, radi se o križarskoj vojni za Misu i za zvanja. Stoga u isto vrijeme kada pruža odgovor na sadašnje potrebe, ova križarska vojna daje odgovor i na vlastiti cilj Bratstva, omogućujući nam da zadržimo svoju predanost zvanjima i svoju privrženost Misi, što je podjednako potrebno. U nastavku prenosimo tekst poziva Generalnoga poglavara, p. Davidea Pagliaranija.

Molitvena križarska vojna:
Sv. Misa i svećenička zvanja – naše blago!

Dragi članovi Bratstva, dragi moji vjernici i prijatelji,

Ovo je energičan i strastveni poziv svima vama i svima kojima možete proslijediti ovaj zahtjev: „Ujedinimo naše snage kako bismo od Neba zadobili bezuvjetnu slobodu da javno služimo svetu Misu i da joj prisustvujemo!”. Sveta misna žrtva je ono najdraže našim srcima. Želimo da se ona ponovno služi u potpunoj slobodi: ona sadrži rješenje za sva zla, sve bolesti i sve strahove.

Tome dodamo još jednu jednako važnu molitvenu nakanu: svećenička zvanja! Svi želimo moliti, moliti Nebo da pošalje mnogo radnika u Gospodnji vinograd. Trebamo puno svetih svećenika. Naše bogoslovije moraju uvijek biti pune! Duše su gladne i nema dovoljno svećenika koji bi zadovoljili njihove potrebe.

Možemo li ostati neosjetljivi na trenutnu situaciju? Gospodin nam je obećao: „Jer svaki, koji moli, prima; tko traži, nalazi; tko kuca, otvara mu se” (Mt 7, 8). Učinimo dakle svoj dio posla. Milosti se dobivaju samo ako ustrajno za njih molimo.

Zato, dragi moji prijatelji, pozivam svakoga od vas: i mlade i starije, laike i Bogu posvećene, molim vas da se pridružite ovoj molitvenoj križarskoj vojni za Misu i zvanja. Križari su se zaputili osloboditi grob našega Gospodina Isusa Krista. A mi ćemo se zaputiti da oslobodimo blago Krista Kralja – Njegovo svjedočanstvo ljubavi!

Kada ćemo se zaputiti na ovu križarsku vojnu? 21. studenoga, na spomendan prikazanja Blažene Djevice Marije u hramu.

Tko će biti vrhovni zapovjednik ove križarske vojne? Ona koja je stajala u podnožju Križa i kojoj je rečeno: „Ženo, evo ti sina!”. Ona koja je stoga odgovorna da se brine o nama, čije je srce tako dobro i čija je moć zagovora nepogrešiva!

Koje ćemo oružje upotrijebiti? Ono koje nam je dano s Neba: svetu krunicu. Oružje koje je lako nabaviti, kojim se lako rukuje, koje je neizmjerno učinkovito na Srce Božje i koje izgoni đavla, zakletoga neprijatelja svete misne žrtve i svećenika!

Kada će završiti ova križarska vojna? Na Veliki četvrtak (1. travnja 2021.), na dan kada obilježavamo ustanovu sv. Mise i katoličkoga svećeništva – dvije stvari koje su nam najdraže.

Kome ćemo dostaviti rezultate ove križarske vojne? Samoj Blaženoj Djevici Mariji. Svaki distrikt organizirat će prikupljanje pojedinačnih rezultata te će ih u dogledno vrijeme proslijediti Generalnoj kući.

Ako nam Nebo, zahvaljujući Gospinoj intervenciji, pruži tu mogućnost, Bratstvo će u listopadu 2021. godine organizirati spektakularno hodočašće u Lourdes.

Neka Bog blagoslovi vas i vašu velikodušnost!

Menzingen, 11. studenoga 2020., na blagdan sv. Martina iz Toursa,
don Davide Pagliarani, generalni poglavar

Arhiva bloga

Glasnik: