Christus Rex

Snažno Marijino Srce


M
oramo se boriti, sine moj, za Boga i za kralja! Ponavljali su Vendéeanci i Chouanci.

Kako nas neprijateljske horde nikada ne prestaju opsjedati, napadajući našu vjeru, našu kulturu, naše živote, naše obitelji i prije svega prisutnost našega Gospodina na našim oltarima, pogledajmo svoju Kraljicu i poslušajmo jaki ritam Njezinoga snažnoga Srca. Da, Njezino Bezgrješno Srce iskovao je Bog i upravo u nj moramo u tom paklu uroniti svoje srce kako bismo se mogli boriti i od Boga zadobiti pobjedu!

Iz ovoga Srca se sva ljudska ljubav troši i pretvara u božansku ljubav, koja nema drugoga cilja osim samoga Boga.

Sva mržnja, ljudska i naravna, u očima bilo kojega stvorenja ondje je uništena i pretvorena u nadnaravnu i božansku mržnju prema grijehu i svemu što vodi grijehu.

Svaka želja za bilo čime se tamo poništava i pretvara u vrlo jednostavnu i vrlo čistu želju za ostvarenjem božanske volje u svemu i svugdje.

Tamo je uništena svaka odbojnost prema mrtvljenjima, lišavanju ugodnosti sadašnjega života, preziru i ponižavanju koji dolaze od stvorenja. Poput mlina koji drobi zrno, Marijino Srce sve to pretvara u svetu odbojnost, u pažljivi bijeg iz svih prigoda koje nisu ugodne Bogu.

U ovomu je Srcu sva tašta radost propadajućih i prolaznih stvari ovoga svijeta, sva radost koja dolazi od uspjeha koji se podudara s ljudskim sklonostima, mrtva i pretvorena u svetu radost svega što je u skladu s Božjom voljom.

Tu je sva žalost koja proizlazi iz stvari koje su protivne naravi i osjetilima ugušena i pretvorena u žalost naknade zbog uvreda protiv Boga.

Sva nada i traženje bogatstava, užitaka i počasti na zemlji, i svako povjerenje u sebe ili u nešto stvoreno, potpuno je ugašeno i pretvoreno u jedinu nadu u vječna dobra i u jedino povjerenje u božansku dobrotu.

Sva nepovjerenja u Božju moć, u Njegovu dobrotu, u istinu Njegovih riječi i u vjernost Njegovih obećanja tamo su potpuno uništena i pretvorena u veliko nepovjerenje u sebe i u sve što nije Bog.

Ovo muževno Srce odbija svaku ljutnju i ogorčenost zbog bilo kojega stvorenja i bilo koje stvari. Ovi se razdražljivi pokreti tamo potpuno gase i pretvaraju u vrlo pravedan i božanski gnjev protiv svih vrsta grijeha, što stavlja Bezgrješnu u raspoloženje da bude tisuću puta žrtvovana kako bi se uništio najmanji grijeh, ako je to Božja volja.

Tako ovo veliko i plemenito Srce Marijino žrtvuje i sagorijeva sve svoje strasti, sklonosti i osjećaje ljubavi, mržnje, čežnje, bijega ili odbojnosti, radosti, tuge, nade, nepovjerenja, smjelosti, straha, i gnjeva.

Neka ovo muževno Srce postane naše i neka nas preobrazi u njega kako bismo bili savršeni kao što je savršen naš Nebeski Otac!

Izvor: fsspx.news

Arhiva bloga

Glasnik: