Christus Rex

Masonerija želi uništiti vjeru II.


Masonerija svoje adepte ubacuje u narodne odbore da se ondje bore tajnim i prepredenim urotama protiv onoga što se protivi njezinim ciljevima. Kada uzmogne, uspinje se do vrhova vlasti radi ostvarenja svojih bezbožnih zakona, strašnog cilja koji sebi postavlja, cilja koji u današnje vrijeme, zbog značajnog broja njezinih članova, s teškom mukom skriva pod prozirnim i lažnim koprenama koje nisu kadre zavarati poštene ljude. Tome smo žalosni svjedoci. 


Što su oni zakoni koji guše pravedne slobode Crkve? Zašto povrjeda stana redovnika i raspršivanje njihovih zajednica? Zašto sve te mjere protiv svećeničkih zvanja? Zašto te škole za djevojke, ti bogohulni napadi na katolička svetišta, te škole bez Boga, te bolnice bez svećenika? Zašto ti zakoni koji rastaču obitelj, to micanje križeva s groblja ili bilo gdje, ta mržnja na Boga utuvljena u glave nevine djece? Ta neobuzdana sloboda dopuštena iskvarenim publikacijama i propagandi subverzivnih i skandaloznih učenja? Ta povrjeda najsvetijih prava, zašto?... Nije li možda sve ovo jasno ostvarenje, sredstvima koje se prikazuju zakonskim, prihvaćenog nauka i planova, odavno već donesenih na urotničkim skupovima, na što su već više puta upozorili Rimski Prvosvećenici kao na razarače svakog ćudoređa, svakog društva i svake vjere? Dok gledamo trijumf zablude koja gotovo gospodari svijetom ili barem s obzirom na materijalnu snagu i moć, pod prividnim plaštem zakonitosti kojom se želi opravdati toliko puno zla, bismo li trebali izgubiti nadu u sadašnjost i u budućnost? Ne, sestre, nikada! Isus je Krist pobijedio Sotonu i svijet!


[Drugi dio odlomka iz okružnice blažene Marije Deluil-Martiny, herojske utemeljiteljice sestara Kćeri Srca Isusova od 8. prosinca 1882. godine]

Arhiva bloga

Glasnik: